Menu

Föreläsnings föreställning med Sissela Kyle

Blandat

SÄTER, Biosalongen
tisdag, 4 oktober 2022 kl:19:00

Sissela Kyle: Rösträtten, Kampen och Min Feministiska Mamma
Sissela Kyle tar oss med på en feministisk resa, både i dåtid och nutid. Hon berättar om erfarenheter och möten från sitt yrkesliv och om att ha en pionjär till mamma i en fartfylld, rolig och tankeväckande föreläsning.
2021 var det 100 år sedan svenska kvinnor för första gången fick gå till valurnorna som myndiga medborgare. 100 år är både länge sedan och alldeles nyss beroende på hur man ser det. I denna upplysande föreläsning om kvinnans väg framåt mot självständighet, framförd med finess och den bitska humor som Sissela Kyle har som signum, tar hon oss igenom en lektion i kvinnohistoria.
Sisselas mamma Gunhild Kyle föddes 1921 och blev Nordens första professor i kvinnohistoria. Vad är det och hur har det sett ut över tid? Hur såg livet ut för hennes?feministiska?mamma, hur var hennes resa och hur ser det ut när hon blir gammal. Vad möter hon i vården och hur ser kvinnokampen ut idag?
Vi får ta del av anekdoter, kvinnliga förebilder och historier om vägen till medvetenhet. Vad kan vi lära oss av historien och varför ska vi dra öronen åt oss när det talas om kvinnans väsen och dess natur?
Efter Sisselas inspirerande föreläsning finns det möjlighet att stanna kvar en stund för frågor, reflekterande och diskuterande.
OM SISSELA KYLE
Sissela Kyle är en av Sveriges roligaste komiker och mest folkkära skådespelare. Hon har framträtt i många rosade teateruppsättningar, Parlamentet på TV4, SVT:s Enkelstöten och den uppmärksammade Fröken Frimans krig, om kampen för kvinnors rösträtt. Sissela har tagit emot utmärkelser som exempelvis Kungens medalj,? Povel Ramels Karamellodiktstipendie, Stora Retorikpriset och vunnit det prestigefyllda teaterpriset Guldmasken hela fem gånger. Sissela Kyle är också dotter till Nordens första professor i kvinnohistoria.

Datum / Tid

tisdag, 4 oktober 2022 kl: 19:00

Plats

SÄTER, Biosalongen

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

230

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad