Menu

Back2Back - ilDance

Blandat

SÄTER, Folkets Hus
lördag, 1 oktober 2022 kl:19:00

ilDance firar 10-årsjubileum genom att turnera med två nya verk av koreograferna Lee Brummer och Israel Aloni. ilDance är ett internationellt nutida danskompani som initierar och driver ett flertal pionjärprojekt och internationella samarbeten.
 
I verket Something to do, someone to love, something to look forward to tar Lee Brummer avstamp i en intervju med en kvinna, vars livshistoria var präglad av kampen för en bättre framtid.  Berättelsen skildrar Teuta Hapitis sökande efter trygghet och hälsa i ett sammanhang där hon gång på gång var tvungen att bevisa sitt värde. Det är en historia om någonting att göra, någon att älska och saker att se fram emot. I verket utvecklar Lee Brummer och de fyra dansarna ett unikt och modigt format, där ett välartikulerat rörelsespråk möter talad text. Verket rör sig i gränserna mellan samtida dans och fysisk teater, och finner nya möjligheter där dans och teater flätas ihop.
(Obs! Verket innehåller talad text på engelska.)
 
Schism är en multidisciplinärt dansverk av Israel Aloni och dansarna, som undersöker hur förståelsen av gränser påverkar vår uppfattning av världen. Alonis egen "hu-WO-man"-erfarenhet av att vara en genus-flytande individ, och även en nomadisk jude från diasporan, har väckt hens intresse för hur vi uppfattar gränser. Hur kan världen omkring oss beskrivas på alternativa sätt, och hur tydliga är gränserna mellan medborgarskap och fängelse, åtrå och besatthet, förnuft och vansinne, mellan oss och dem? Den här intima föreställningen äger rum i ett unikt ögon-format scenrum, där gränserna mellan publik och dansare är utsuddade.
(Obs! I Schism förekommer scener där dansarna är topless.)

Datum / Tid

lördag, 1 oktober 2022 kl: 19:00

Plats

SÄTER, Folkets Hus

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

100kr - 180kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad