Menu

Nyårskonsert - Piazzolla 100 År

Blandat

SÖSDALA, Klockaregården
lördag, 29 januari 2022 kl:08:00

Astor Piazzolla - 100 år

Den stora innovatören of Tango-genren.

"Om du vill förändra Tangon är det bäst att lära sig boxning eller kampsport"
Det var inte utan konflikter och motgångar som Astor Piazzolla vände upp och ner på Tangon i sitt hemland Argentina. Med sin Tango Nuevo tog han genren från dansgolven upp på de stora konsertscenerna.

Pioneer & banbrytare! - Astor Piazzolla har lovordats för att ha skrivit musik baserad på rytmer och harmonier som härstammar från den Argentinska tangon. Han är emellertid en spännande och originell tonsättare och musiker som ägnade hela sitt liv åt att utveckla och förfina sina kompositioner och konstellationer.


Under kvällens konsert kommer ni att få höra några av de sällan spelade stycken ur Astor Piazzollas enorma tango skatt, så som Kicho och Vibraphonissimo. Flera av styckena är komponerade till några av hans legendariska medmusiker såsom Gary Burton och Enrique Kitcho Diaz.

Till denna konsert har Bjarke Mogensen arrangerat ett urval av Astor Piazzollas kompositioner och kommer tillsammans med en handful virtuoser att hylla 100 års jubilarens omfattande uttryck. Signe Asmussen - sång & slagverkJustina Auskelyte - violinJoel Gonzales - kontrabasJohan Bridger - vibrafon & slagverkBjarke Mogensen - Accordeon

Datum / Tid

lördag, 29 januari 2022 kl: 08:00

Plats

SÖSDALA, Klockaregården

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

180

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad