Menu

Musikcaféserien - Bengan Janson solo

Blandat

VETLANDA, Vetlanda Missionskyrka
måndag, 4 mars 2024 kl:19:00

En dragspelevinks betraktelser
Bengan Janson har varit artist i mer än trettio år. Med osannolikt musikaliskt sväng och humor rör sig den glade spelmannen gränslöst mellan jazz, visa och folkmusik, varvat med musikkomik och underfundigheter. Gotlandsfår, familjeporträtt, massa turneminnen… och en och annan låt förstås!
Bengan Janson behöver knappast en introduktion. Sedan slutet på 1980-talet har han förekommit i de mest brokiga musikkonstellationer och har prisats med bland andra KaRAMELodiktstipendiet och Monica Zetterlund-stipendiet. Han har hundra timmar live-tv med musikkomikbandet Östen med resten i bagaget och under sina tre decennier som artist har Bengan spelat med bland andra Kalle Moreaus, Ann-Sofie von Otter och Putte Wickman, gjort revy med Ulla Skoog och Thomas von Brömsen och dessutom samarbetat med Allan Edwall och Kristina Lugn.
Få artister har som Bengan Janson sömlöst kunnat röra sig mellan musikgenrer. Med sin enastående musikaliska talang, spelglädje och nära publikkontakt kommer tangentekvilibristen att bjuda på ett härligt program som summerar hans år på scen.
 
Medverkande
Bengan Janson
 
Konserten ingår i Musikcafeserien. En serie om sju konserter. Mer läsning om denna abonnemangsserie på vetlanda.se.

Datum / Tid

måndag, 4 mars 2024 kl: 19:00

Plats

VETLANDA, Vetlanda Missionskyrka

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

150kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad