Menu

Biet i huvet

Blandat

VIMMERBY, Vimarskolans Idrottshall
lördag, 29 april 2023 kl:11:00

Solen går upp över världen och dess strålar träffar ett barn som upptäcker att det plötsligt är ett bi. Biet ger sig ut i världen, ut genom fönstret, ut över en äng och med biets längtan efter nektar landar det i en blomma. Då är barnet lika plötsligt tillbaka i sin säng, level 2 i dess egna fantasispel startar och nu måste hen fort ta sig till skolan utan att väcka föräldrarna.
Biet i huvet handlar om hur ett barn tar sig genom ett dygn av sitt liv. Genom att skapa ett eget inre spel kan hen bemästra en tuff vardag präglad av våld, utanförskap, försummelse och borttappade skolböcker.
Tre skådespelare tar med humor, lekfullhet och fantasi sig an svåra frågor utan givna svar men där den obändiga livskraften hos huvudpersonen är inspirerande.Ett pixellandskap uppbyggt av kuber, inspirerat av dataspel som Minecraft, Roblox och Super Mario utgör scenografin som är skapad av Maja Döbling.
Den tyske dramatikern Roland Schimmelpfennig skriver pjäser, med en ett sällsynt och direkt tilltal till publiken, där texten blir till en mental dans som alltid drivs framåt. Biet i huvet hade urpremiär 2015 och har tidigare gjorts av Riksteatern i Sverige

Datum / Tid

lördag, 29 april 2023 kl: 11:00

Plats

VIMMERBY, Vimarskolans Idrottshall

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

100

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad