Menu

Eric Gadd & Martin Lönegren Båtsman Music

Blandat

VÄSTERVIK, Båtsmansstugorna Västervik
lördag, 3 augusti 2024 kl:18:00

På det fantastiska pittoreska kulturarvet Båtsmansstugorna arrangerar vi en mysig konsertkväll med den stora svenska soul och popkungen Eric Gadd och Västervikssonen Martin Lönegren.

Båtsmansstugorna byggdes på 1700-talet som bostäder åt båtsmännen i Tjusts båtsmanskompani och är en av Västerviks mest välbesökta platser. Det är svårt att förstå att det en gång levde familjer på 8-10 personer i de små stugornas rum och kök och om soldaten blev familjen snabbt hemlös. Nu finns där Båtsmansgränds vandrarhem och restaurang som tillsammans med blomsterprakten, sommaren, maten och musiken bildar magi. Läs de praktiska detaljerna längst ner på sidan också. Välkommen, du väntar Du hittar alla detaljer om arrangemanget på eventolot.com Vi öppnar området kl 18.00, konsertstart 19.00

Eric Gadd debuterade med plattan Hej! 1987 och har släppt klassiker såsom Bara himlen ser på, Do You Believe in Me, Why Dont You, Why Dont I och Vi kommer aldrig att förlora. Han har Grammisbelönats tre gånger och sålt guld- och platinaskivor både dubbelt och trippelt.
Nu i vintras kom hans nya hyllade album ”Vykort från 2000-talet” – där åtta aldrig tidigare utgivna låtar och fem låtar från hans tidigare album får glänsa tillsammans.
– Jag har skrivit låtar över en lång tid och nu plockat ut det som jag tycker blev mest intressant till den nya skivan. Låtarna reflekterar också den tid dom skrevs inom i sound och samtid. Förhoppningsvis kan man höra året jag skickar en hälsning ifrån, säger Eric Gadd.
Förutom kärleken till musiken så har Eric Gadd hittat hem i ett gastronomiskt intresse. Han har de senaste åren vunnit Mästerkocken VIP, lanserat sitt första vin och gett ut en kokbok tillsammans med Erik Videgård.




Martin Lönegren  var 10 år gammal fick han en akustisk gitarr av sina föräldrar och när han samma år hörde Elvis Presley insåg Martin att det var precis så musik både skulle låta och kännas. Country, bluegrass, blues och gospel i den amerikanska södern, i kombination med singer-songwriter och folkmusik, blev och har förblivit den standard Martin håller som "riktig musik".
Martin släppte förra året ett par singlar, en EP och en featuring (tillsammans med Dimpker Brothers). I mars 2024 släpper han sin första singel i raden av 10 låtar som kommer att utgöra albumet Waterline Arrangeras av Eventolot AB & Föreningen Kulturen i Fokus i samverkan med Båtsmansstugorna.

Datum / Tid

lördag, 3 augusti 2024 kl: 18:00

Plats

VÄSTERVIK, Båtsmansstugorna Västervik

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

475

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad