Menu

Daniel Lemma & Sabina Thörner Båtsman Music

Blandat

VÄSTERVIK, Båtsmansstugorna Västervik
fredag, 2 augusti 2024 kl:18:00

På det fantastiska pittoreska kulturarvet Båtsmansstugorna arrangerar vi en mysig konsertkväll med Sabina Thörner och Daniel Lemma som spelar med Mats Eriksson. Båtsmansstugorna byggdes på 1700-talet som bostäder åt båtsmännen i Tjusts båtsmanskompani och är en av Västerviks mest välbesökta platser. Det är svårt att förstå att det en gång levde familjer på 8-10 personer i de små stugornas rum och kök och om soldaten blev familjen snabbt hemlös. Nu finns där Båtsmansgränds vandrarhem och restaurang som tillsammans med blomsterprakten, sommaren, maten och musiken bildar magi.Du hittar alla detaljer om arrangemanget på eventolot.com Besökare som är under 18 år behöver komma i målsmans sällskap.Vi öppnar området kl 18.00, konsertstart 19.00Välkommen, du är väntad!

Daneil Lemma & Mats Eriksson Blues, ballader och bortglömda pärlor en intim konsert där låtar från Daniels långa karriär blandas med duons valda favoriter. En kväll med musik i gränslandet mellan jazz, blues och amerikansk folk.

Daniel Lemma slog igenom brett med albumet Morning Train som blev titelmusiken till filmen Jalla! Jalla! . 2021 släppte Daniel albumet Sörgårdens Tak där han för första gången sjunger med eget material på svenska om det Göteborg som varit en så stor del av hans liv som artist. Daniel Lemma rör sig mellan flera olika genrer i sitt musikaliska skapande, men det är Amerikansk folk som är den musikstil som alltid ligger närmast hans hjärta och det är den tradition som går som en röd tråd genom hans musik.
Historien började för många år sedan när Daniel hörde ett antal fältinspelningar gjorda av musikvetaren Alan Lomax på trettio- och fyrtiotalet, och sedan upptäckte skivan Anthology of American Folk Music . En samling inspelningar som ursprungligen gjordes på stenkakor på 1920-talet och vars inspelningsmetod har väldigt lite gemensamt med dagens tidskrävande studioarbete. Det gick fort – in med musikerna i ett rum, musiken fångades upp av en tratt, fördes vidare ner i en nål, som i sin tur graverade skivan – färdigt. Ett musikaliskt ögonblick var dokumentat.
Att fånga det musikaliska ögonblicket har alltid varit Daniel Lemmas ideal när det kommer att göra skivor, han är intresserad av perfektionism, eller att sitta och skulptera fram det ultimata ljudet i studion. Han vill fånga stunden och förmedla en känsla med sin musik – och det är vad vi kan förvänta oss av denna kväll! Mats Eriksson är en välrenommerad och mångfacetterad gitarrist, hans debutplatta " Bohus" får en återutgivning under 2024.

Sabina Thörner

Sabina är en 23 årig artist och låtskrivare från Västervik som sedan några år tillbaka är bosatt i Kalmar. Hennes musik är influerad av soul och svensk pop, och ska till sommaren släppa sin nya musik.
Arrangeras av Eventolot AB & Föreningen Kulturen i Fokus i samverkan med Båtsmansstugorna.

Datum / Tid

fredag, 2 augusti 2024 kl: 18:00

Plats

VÄSTERVIK, Båtsmansstugorna Västervik

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

395

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad