Menu

HYLLNINGSSHOW, WATERLOO 50 ÅR - MED ABBAS MUSIKER I THE ORIGINAL BAND

Blandat

, Waterside/Prison Break
fredag, 5 juli 2024 kl:21:00

Den 5 juli kommer ABBA´s egna musiker i bandet The Original Band, under ledning av Johan Stengård, musikern bakom bland annat det fantastiska saxofonarrangemanget på Voulez-Vous, till Mariestad och Waterside. Detta för att fira att det var 50 år sedan ABBA, med låten Waterloo, vann Eurovision i Brighton. The Original Band är en konstellation som består av ABBAS tidigare studio- & turnémusiker.

Sedan de senast besökte Skaraborg, har gitarristen Lasse Wellander gått bort, varför det i showen i Mariestad, också planeras en hyllning av honom. Lasse medverkade i stort sett på samtliga ABBAS produktioner ifrån 1974 fram till den överraskande fullängdaren ”Voyage”, som släpptes 2021. Lasse Wellander har i The Original Band ersatts av sin namne Lasse Jonsson, som medverkat i bägge musikalerna ”Chess” och ”Mamma Mia” samt medverkar på ”Mamma Mia - The Movie Soundtrack”. Dessutom delade han på gitarrspelandet, tillsammans med just Lasse Wellander, på albumet ”Voyage” som helt sensationellt kom ut i november 2021. Ett Album som nått första platsen på försäljningslistorna i inte mindre 20 länder, bland dessa Storbritannien och Australien samt andra plats i USA, med flera länder.

Med de 14 personerna på scen, inkluderande ABBA-musikerna, kören ABBALETTES och naturligtvis också de fyra ”Abborna” inkluderande Patrik Lundström och Joakim Niehoff som personifierar Björn och Benny, skapas en ljudbild och en sångprestation så nära originalet det bara är möjligt. Dessutom medverkar ABBAs klädskapare Ove Sandström, som insiktsfullt, humoristiskt och begåvat berättar om tillkomsten av ABBAs helt unika scenkläder.


Ej tillåtet på området: Egna stolar, mat och dryck, Picknick korg, väskor och ryggsäckar, proffesionell Kamerautrustning, paraply, kniv och annat skarpslipat.
Tillåtet: Handikappanpassade hjälpmedel, filt, poncho, plånböcker och mindre handledsväska mobilkamera eller mindre kompaktkamera. 

Datum / Tid

fredag, 5 juli 2024 kl: 21:00

Plats

, Waterside/Prison Break

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

195kr - 545kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad