Menu

Kristin Amparo med Carl Bagge Trio

Blandat

ÅS, Birka Folkhögskola, Aulan
tisdag, 8 mars 2022 kl:18:30

Fantastiska Kristin Amparo, vars röst ofta beskrivits som ?”Ella Fitzgerald och Amy Winehouse i en och samma person”, i ett nytt samarbete med flitigt anlitade jazzpianisten Carl Bagge och hans trio. Kristin är vokalist och låtskrivare på väg mot internationellt erkännande för sitt ostoppbara och till synes obegränsade artisteri, oavsett om det är live på scen eller i studion. Hon sjunger pop, r&b och hiphop, men kan också titulera sig jazzsångerska! Och det med den äran! Hon sjunger som om hon alltid sjungit jazz! 2009 tilldelades hon Alice Babs Jazzstipendium. Några av oss minns henne och blev fullkomligt knockade av hennes otroliga röst som sångerskan i det svängiga funk/soul/jazz-bandet Lakitty.


Kristin är född i Cali i Colombia och fick sitt genombrott hos den bredare publiken genom hitlåten och sommarplågan ”Din Soldat” tillsammans med Albin och det är hennes underbara röst som hörs även i ”Let’s dance-låten” ”Dance Our Tears Away” av John De Sohn. 2015 deltog Kristin i Melodifestivalen (i Östersund) där hon framförde den kritikerrosade låten ”I See You”, som senare sålde guld!


Pianisten Carl Bagge är en av svensk jazz flitigaste musiker och arrangörer. Han är också en av de mångsidigaste. De senaste åren har han kompat stjärnskottet Isabella Lundgren, men också Robyn och Ann Sofia von Otter. Vid sin sida har Carl med sig den unga begåvade basisten Mauritz Agnas, och en av svensk jazz mest efterfrågade trumslagare, mästerlige Chris Montgomery.


En konsert i världsklass med en av landets i särklass bästa röster på Birka folkhögskolas scen där enligt många länets allra bästa flygel finns! Missa inte!


(Konserten är den första i konsertserien BIRKA BEATS - ett samarbete med Birka Folkhögskola, Krokoms kommun och Region J/H)


TILLGÄNGLIGHET:
Handikappanpassad entré och toalett finns. Plats för rullstol inne i aulan.


Konserten presenteras i samarbete med Birka Folkhögskola, Krokoms kommun, Region J/H, Kulturrådet, Bilda studieförbund, TeloGott, Frejas bakeri och Hotel Emma.

Datum / Tid

tisdag, 8 mars 2022 kl: 18:30

Plats

ÅS, Birka Folkhögskola

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

70kr - 270

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad