Menu

Tonbruket

Sverige

ÅS, Birka Folkhögskola, Aulan
tisdag, 17 september 2024 kl:19:30

Det är med stor glädje föreningen Klubb SAM återigen kan presentera en konsert med genreöverskidande jazzbandet Tonbruket på Jämtländsk mark!
Att kollektivet skulle vara större än summan av dess individuella delar passar utomordentligt väl för att beskriva Tonbruket. Musikaliteten hos bandmedlemmarna ligger redan som det är på en hög nivå. I mötet med varandra skapas något större, en egen ljudvärld som trotsar genrebeskrivningar och som bäst och enklast bara beskrivs som just, Tonbruket.
Tonbruket består av Dan Berglund på bas (E.S.T., Rymden), Martin Hederos på klaviatur och fiol (The Soundtrack of Our Lives, Hederosgruppen), Johan Lindström på gitarr och pedal steel (Johan Lindström Septett, Rebecka Törnqvist, Elvis Costello) och Andreas Werliin på trummor (Wildbirds & Peacedrums, Fire!). Vid flera tillfällen har Tonbruket agerat backup-band åt Ane Brun, både på skiva och på scen.
Gruppen släppte sin debutskiva 2010 och har vunnit flertalet svenska grammisar för sina album. Tonbruket har även skrivit musik till teater så som ”Mannen utan minne” och ”Undertiden” som satts upp på Dramaten. Senaste skivan Light Wood, Dark Strings släpptes via Smuggler Music hösten 2023.
BARN UNDER 13 ÅR GÅR GRATIS!
Konserten presenteras med stöd från Krokoms kommun och Kulturrådet. I samarbete med Birka Folkhögskola, Studieförbundet Bilda, TeloGott, Hotel Emma och Musik Västernorrland

Datum / Tid

tisdag, 17 september 2024 kl: 19:30

Plats

ÅS, Birka Folkhögskola

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

120kr - 250

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad