Menu

Jazzkonsert - Två generationer Ingelstam

Blandat

ÖDÅKRA, Allerums Kyrka
måndag, 1 april 2024 kl:18:00

Vi på Lions Club Helsingborg Sofiero har det stora nöjet att presentera jazzkonsert med två generationer Ingelstam på scenen i vackra Allerums Kyrka!

Hans Ingelstam är en legend i svenskt jazzliv och har spelat trombon sedan slutet av 50-talet i några av nordens mest framgångsrika orkestrar. Mest känt för Helsingborgspubliken är säkert hans sejourer med Vieux Carré och sedermera 30 bejublade år med Jazzin Jacks. Numera turnerar han flitigt både i Danmark, Sverige och Tyskland både med sina egna grupper samt med det tyska trumpetesset Norbert Susemhil.
Hans son Björn Ingelstam är född och uppvuxen i Helsingborg men flyttade tidigt utomlands för att följa sina ambitioner att bli en jazztrumpetare i världsklass. Han har hunnit med att bo i både New York, Paris och Köpenhamn och turnerar flitigt över hela världen som solist och med sin egen kvartett. (Värt att notera är att han sedan några år tillbaka också är konstnärlig ledare för Ödåkra Jazzfestival som i år hålls 16-17 Augusti på Spritan i Ödåkra.)
Det händer fortfarande att far och son slår sig ihop på scenen då de delar samma kärlek till den traditionella jazzen och de har ett samspel som man sällan hör i dessa sammanhang. De har för dagan samlat ihop ett band av absoluta toppklass och kommer spela musik inspirerad av husgudar som Louis Armstrong, George Lewis och Jack Teagarden.

Björn Ingelstam - Trumpet, Sång
Hans Ingelstam - Trombon
Sven Erik Lundeqvist - Piano
Claes Rydbäck - Banjo, Sång
Simon Petersson - Bas

Insläpp kl 17.00
Konsert kl 18.00

(Barn upp till 12 år går in gratis med betalande vuxen)

Datum / Tid

måndag, 1 april 2024 kl: 18:00

Plats

ÖDÅKRA, Allerums Kyrka

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

100kr - 200kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad