Menu

Andy Irvine & Quilty

Blandat

ÖRNSKÖLDSVIK, Folkan Teater Örnsköldsvik
onsdag, 18 september 2024 kl:19:00

Quiltys 30-års jubileumsturné i mars 2023 med 13 utsålda och bejublade konserter i sällskap av den irländske folkmusiklegendaren Andy Irvine blev en stor succé! Programmet innehöll det bästa från från Irvines och Quiltys repertoarer – med utrymme för både samspel och egenart. Utöver vår egen stora glädje att få spela och uppträda tillsammans med denna celebritet, ville vi hylla Andy Irvines drygt 50-åriga livsgärning som musiker, traditionsbärare, vispoet och världsmusikpionjär.
Det lyckade samarbetet och den publika framgången utgjorde en given start till ett fortsatt och fördjupat samarbete, och nu bjuder Quilty in Andy Irvine till nya musikaliska möten och turnéer i Sverige och utomlands under 2024/25. Redan i mars gästar Quilty & Andy Irvine Sundsvalls XIII gitarrfestival följd av gästspel i Jönköping och Falun samt en konsert på Zilleghem Folkfestival i Belgien den 28. juli. I september är det dax för en omfattande Sverigeturné! Biljettkassorna öppnas i samband med publiceringen av den kompletta turnéplanen den 2. maj.
Andy Irvine är en av Irlands mest hyllade folk- och världsmusik-ikoner och en förebild och inspirationskälla för Quilty. Alltsedan hans stora genombrott med den banbrytande gruppen Planxty på 70-talet har Irvines lyriska spel på mandolin och hans innovativa tolkningar av traditionella folkvisor varit stilbildande för generationer av folkmusiker, inte bara på Irland utan världen över.
”Magiskt är ett utnött ord – men det får ändå bli kvällens betyg.” Eva Axelsson, Eskilstuna Kuriren
Med stöd av Kulturrådet och Culture Ireland.

Datum / Tid

onsdag, 18 september 2024 kl: 19:00

Plats

ÖRNSKÖLDSVIK, Folkan Teater Örnsköldsvik

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

300

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad