Menu

Anna Järvinen

Blandat

ÖRNSKÖLDSVIK, H1 Sliperiet
lördag, 23 april 2022 kl:19:00

Anna Järvinen, musiker, kompositör, författare, säregen sångerska och artist.


2020 gav Anna Järvinen ut sitt sjätte album, ”Vestigia Terrent” (latin för ”spåren avskräcker”) – ett album där Järvinens svävande och svepande, eteriska och drömskt dröjande röstslingor försöker fånga tidens flykt.


Albumet fick lysande kritik i bland annat Aftonbladet, Dagens Nyheter, Dagens Industri och Svenska Dagbladet som gav albumet 5/5 och skrev ” Hennes nya album ”Vestigia Terrent” är hennes hittills bästa.” Anna hade länge strävat efter att göra ett album som både finns nära vid din sida i din vardag och som också siktar högt och svävar bland molnen. Resultatet blev en glittrande poppärla som både är djupt träffande och behagligt som en sommarbris.


Förra året debuterade Anna Järvinen även som författare med prosaberättelsen ”Dröm natten till idag”: där vi får möta berättarjaget Anna, en musiker och konstnär som närmar sig de femtio:”Jag befinner mig på en trappstegspyramid, har levt länge, nästan femtio år. Det innebär många liv. Jag borde ha veckad kjol en bit ner på vaderna. Det har jag inte.”När man passerat mitten av sin levnads bana blickar man allt oftare bakåt och funderar på vad som format en som människa, vilka händelser som satt spår och vilka människor som gjort avtryck. dröm natten till idag: består av löst sammanfogade fragment som fogas samman till en berättelse om saknad och sorg, smärta och svek men också tillförsikt och framtidstro.


Tervetuloa! Välkomna!


Arrangör: Örnsköldsviks kommun & Föreningen Musikhuset


Anna Järvinen
2024-11-10 19:00:00
Göteborg, Pustervik



Anna Järvinen
2024-11-18 20:00:00
Stockholm, Fasching

Datum / Tid

lördag, 23 april 2022 kl: 19:00

Plats

ÖRNSKÖLDSVIK, H1 Sliperiet

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad