Menu

Quilty

Blandat

ÖRNSKÖLDSVIK, Thuleteatern
fredag, 6 maj 2022 kl:19:00

Quilty bildades 1993 och de följande 10 åren har gruppen genomfört ett stort antal konserter framför allt i Sverige, men också i Tyskland och Norge. Vid sidan om sitt ordinarie turnérande har Quilty också hållit i otaliga workshops och skapat samarbetsprojekt med körer och symfoniorkestrar. Ringarna på vattnet syns än idag, och många är de unga musiker runt om i landet som fått sina allra första musikaliska inspirations-kickar genom Quilty.


2018 firade Quilty 25-års jubileum med en omfattande turné i Sverige och Tyskland. Premiären på fullsatta Dieselverkstaden i Stockholm direktsändes av Sveriges Radio P2 Live med Tina Ahlin som programvärd.


2020 blev Quilty nominerad till Årets Band i samband med Folk & Världsmusik galan.


För närvarande turnérar Quilty med sitt aktuella tema-program Out on the Ocean – ett konsertprogram av irländska och skottska folkvisor med Atlanten som fond. Quilty har sin egen interpretation av den irländska folkmusiken och med sitt individuella sound har bandet hänfört sin publik i snart 30 år och idag räknas Quilty som en av de bästa banden på den Irländska folkmusikscenen i Norden.


Quilty
2024-09-19 19:00:00
Blandat, HUDIKSVALL, Hudiksvalls Teater

Datum / Tid

fredag, 6 maj 2022 kl: 19:00

Plats

ÖRNSKÖLDSVIK, Thuleteatern

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

200

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad