Menu

Siri Karlsson

Blandat

ÖSTERSUND, Gamla Tingshuset
onsdag, 19 oktober 2022 kl:19:30

Vad skulle hända om du släppte kontrollen? Om du övergav rädslorna och lät livet strömma in? I ett samhälle där mätbarhet och ordning står högt på agendan utmanar och inspirerar duon Siri Karlsson – som består av Maria Arnqvist och Cecilia Österholm – publiken att tänka fritt. I deras elektroakustiska ljudvärld bjuds lyssnaren på ett suggestivt musikaliskt universum med rötter i psykedelisk och progressiv rock, avantgarde och folkmusik, och en originell blandning av instrument: synthar, effektförstärkt nyckelharpa, saxofon och sång.
Siri Karlsson är en hyllad duo som vunnit pris på bl.a. Manifestgalan och Folk & Världsmusikgalan. Våren 2022 släppte bandet sitt sjätte album med titeln 100 DB. En skiva som har beskrivits med följande ord:
”Siri Karlsson gör gotisk häxrock för måndårar” (Magnus Säll, DN).
”Sjätte albumet skulle kunna beskrivas som en nordisk voodoo eller John Bauer-punk.” (Jan Gradvall, Dagens Industri)
Medverkar vid konserten gör också Jonna Löfgren (trummor) och Felisia Westberg (elbas). Jonna var under tio år trummis i det skotska rockbandet Glasvegas och har därefter hörts med bl.a. Lars Winnerbäck och Vargas & Lagola. Felisia Westberg är en mångsidig musiker som rör sig obehindrat mellan reggaefestivalen, spelmansstämman och jazzklubben och har setts med bl.a. Ane Brun och Ale Möller.
Kvällsöppet café med gott fika fram till kl 21!
OBS! Det går bra att köpa din förköpsbiljett i kombination med medlemskap i musikföreningen Klubb SAM!
Inträde + medlemskap (ordinarie): 220 kr
Inträde + medlemskap (studerande/under 26): 80 kr
Endast medlemskap i SAM kostar 100 kr / 30 kr (studerande/under 26) och medlemskapet gäller året ut.
TILLGÄNGLIGHET
Ingång från bakgården med hiss för personer med funktionsvariation. Särskild toalett för personer med funktionsvariation finns bredvid fiket.
Konserten med Siri Karlsson ingår i konsertserien ”Young Folk, World & Jazz” som genomförs med särskilt stöd från Kulturrådet.
Övriga samarbetspartners i samband med konserten är Musik Västernorrland, Östersunds kommun, Bilda studieförbund, Gamla Tingshuset, Hej Främling och TeloGott.

Datum / Tid

onsdag, 19 oktober 2022 kl: 19:30

Plats

ÖSTERSUND, Gamla Tingshuset

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

50kr - 220

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad