Menu

Great American Songbook - Borås Symfoniorkester

Borås

Åhaga, Borås
tisdag, 25 september 2018 kl:19:00

Vi inleder årets säsong med idel godbitar! Populära sånger från Broadways musikal och film på 1920- till 1950-talet. Mest kända kompositörer är Leonard Bernstein, Irving Berlin, George Gershwin, Cole Porter, Richard Rogers, Henry Mancini m.fl. De har producerat en låtskatt som fick en nytändning på 1970-talet och lever än. I arrangemang för symfoniorkester med radarparet Evelyn Jons och Peter Johansson kan vi utlova en verkligt svängig festkväll! Evelyn har gjort stor succé med dessa sånger tillsammans med GSO. Vi har blandat och gett med båda solisterna var för sig men även härliga duetter. Det blir dels mer kända melodier dels några som Ni kanske inte hört förut.

Evelyn Jons är en mångfacetterad musikalartist med roller i bl.a. Chess, Cats, Guys and Dolls, West Side Story, Les Miserables m.fl. Hon har varit solist med många av de stora orkestrarna i Skandinavien men även producerat egna föreställningar t.ex. ” Det är synd att jag blev vacker i stället för rik” och ”My Rhapsody in Blue”. Hon prisas inte minst för sin humoristiska scenpersonlighet och stora bredd.

Peter Johansson är välkänd för flera musikalroller t.ex. Saturday Night Fever i Köln, A Chorus Line och Footloose i Gbg, We Will Rock You i London . I SVT har han medverkat i Så ska det låta, Sing-A-Long, Doobidoo samt på Idrottsgalan med Malena Ernman. Han har sjungit i Allsång på Skansen och hos Robert Wells i Rhapsody in Rock. Denna kväll blir det tillåtet både att klappa händer och stampa med fötterna!

PROGRAM
Solist Peter: Beyond the see, Moon river, Save the last dance for me, Feeling good, Moondance
Solist Evelyn: Cant help loving that man, Swing, Somewhere, One hundred ways to lose a man, New York state of mind
Duett: Lady is a tramp, Something stupid, Things

Solister:
EVELYN JONS
PETER JOHANSSON
Dirigent:
JOACHIM GUSTAFSSON

Biljetter kan även köpas på konsertdagen en timma före konserten vid entrén på Åhaga.

Rullstolsplats bokas på Borås Turistbyrå, tel 033-35 70 90. 1 st ledsagare medföljer utan kostnad till person i behov av assistans.


Åhaga är en konsert- och mässhall på Trandögatan i Borås.


Den nuvarande verksamheten är inrymd i ett gammalt lokstall. Denna tegelbyggnad i ett plan anlades år 1884 av Kinds Härads Järnväg och är till ytan ganska stor. Den har shedtak som tillkom vid en tillbyggnad på 1920-talet och stora fönster längs låga väggar. En skorsten står ännu kvar och vittnar om en tid då Åhaga var verkstad för underhåll av en södergående järnvägsbana och så småningom även för reparation av lok och vagnar. 1944 var 130 personer verksamma här men 1965 lades verksamheten ner. I över trettio år stod byggnaden tom och lämnad att förfalla. En medveten upprustning för nuvarande syften tog fart i början av 2000-talet och den 13 juni 2002 invigdes det nya Åhaga.


Borås Symfoniorkester har Åhaga som sin hemmabas. Sedan 2002 har den genomfört fem konserter här varje spelår.

Datum / Tid

tisdag, 25 september 2018 kl: 19:00

Plats

Borås, Åhaga, Borås

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

0kr - 1310kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad