Menu

Seinabo Sey

Borås

Åhaga
lördag, 23 mars 2019 kl:19:30

Seinabo Sey är en av landets största artister och en uppenbar internationell angelägenhet. Det bevisades inte minst under höstens storslagna spelning i Ericsson Globe, där Seinabo bjöd på musikalisk gåshud flera gånger om. Med det nya tillika sönderhyllade albumet "I’m A Dream" och den storslagna Globen-konserten i närminnet kan vi nu meddela att Seinabo Sey åker ut på en omfattande Sverigeturné i vår, med stopp i bl.a. Malmö och Borås! Det var som om alla bara hade gått runt och väntat på Seinabo Sey. Som om alla visste att hon var fantastisk redan innan vi hade hört talas om henne. Så när hon väl dök upp var vi redan mer än redo att sluta våra hjärtan runt henne. Rösten var, självklart, det som drabbade oss först. En röst som fyller rum med värme, en röst som rycker upp dig med rötterna. Men ganska snart stod det klart att låtarna var lika stora som den där rösten. ”Younger” och ”Hard Time” som de två första låtar du släpper, vilken artist klarar av ett sånt trick? Seinabo Sey såklart, som den lättaste saken i världen. Det glödde från första sekund om Seinabos musik, men på scenen utvecklades detta till en formidabel eldsvåda. Album nummer två – personliga och genomvackra "I’m A Dream" – landade i september 2018, bara veckor innan hon tog sig an mäktiga Ericsson Globe för sin största headlinespelning någonsin. En konsert som det fortfarande vördnadsfullt viskas om i huvudstaden.

Albumet togs i sin tur emot av lysande recensioner av en enig kritikerkår: ”Det dyker inte upp många sådana ¬sångare per generation, men en sådan sångare är Seinabo Sey” skrev Jan Gradvall. Jan Andersson på Göteborgs-Posten för samma linje menar att: ”den känslan, att lyssna på något man inser kommer hålla i längden, är ett svårslaget kvalitetstecken …det är som en vacker träff i solar plexus. Det svindlar framför ögonen.” Nu beger sig Seinabo alltså ut i landet för att bjuda på samma magi som Stockholmspubliken bjöds på i oktober. Räkna med en show extra allt – Seinabo Sey är alltid 100% magi. + + + + + Äta innan eller efter konserten? Vi rekommenderar Plocke Pinn Skomakaregatan 10 040-12 21 00 https://www.plockepinn.se/bordsbokning/ 10 minuters promenad till Malmö Live Malmö Live meddelar: Våra garderober och barer med dryck & snacks öppnar en timme innan konserten startar. Malmö Live är kontantfritt utom i garderoben som accepterar både kort och kontanter.

Åhaga är en konsert- och mässhall på Trandögatan i Borås.


Den nuvarande verksamheten är inrymd i ett gammalt lokstall. Denna tegelbyggnad i ett plan anlades år 1884 av Kinds Härads Järnväg och är till ytan ganska stor. Den har shedtak som tillkom vid en tillbyggnad på 1920-talet och stora fönster längs låga väggar. En skorsten står ännu kvar och vittnar om en tid då Åhaga var verkstad för underhåll av en södergående järnvägsbana och så småningom även för reparation av lok och vagnar. 1944 var 130 personer verksamma här men 1965 lades verksamheten ner. I över trettio år stod byggnaden tom och lämnad att förfalla. En medveten upprustning för nuvarande syften tog fart i början av 2000-talet och den 13 juni 2002 invigdes det nya Åhaga.


Borås Symfoniorkester har Åhaga som sin hemmabas. Sedan 2002 har den genomfört fem konserter här varje spelår.

Datum / Tid

lördag, 23 mars 2019 kl: 19:30

Plats

Borås, Åhaga

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

495

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad