Många evenemang som listas här har med tanke på rådande läge ställts in!
Kontrollera alltid med arrangör om hur det ser ut med ditt evenemang!

WomenMen 50-års jubileum

ÅhagaDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Kören WomenMen fyller 50år! Det ska vi fira tillsammans med körens eget kompband och våra vänner i Borås saxofonkvartett. Välkommen till en festlig konsert i sann WomenMen-anda.
Konsertinfo:
På hösten 1969 lades grunden till kören WomenMen i Viskafors. Sen dess har vi ägnat oss åt körsång varje vecka, och har idag vår bas i Borås.
2019 är det alltså 50 år sedan det hela började och det ska vi fira med en stor konsert på Åhaga den 12 oktober. Då plockar vi fram godbitarna från körens gedigna låtarkiv. Det blir en blandning av jazz, gospel, pop och evergreens. Tillsammans med körens eget kompband och våra vänner i Borås saxofonkvartett lovar vi att bjuda på en festlig konsert i sann WomenMen-anda.


Åhaga är en konsert- och mässhall på Trandögatan i Borås.


Den nuvarande verksamheten är inrymd i ett gammalt lokstall. Denna tegelbyggnad i ett plan anlades år 1884 av Kinds Härads Järnväg och är till ytan ganska stor. Den har shedtak som tillkom vid en tillbyggnad på 1920-talet och stora fönster längs låga väggar. En skorsten står ännu kvar och vittnar om en tid då Åhaga var verkstad för underhåll av en södergående järnvägsbana och så småningom även för reparation av lok och vagnar. 1944 var 130 personer verksamma här men 1965 lades verksamheten ner. I över trettio år stod byggnaden tom och lämnad att förfalla. En medveten upprustning för nuvarande syften tog fart i början av 2000-talet och den 13 juni 2002 invigdes det nya Åhaga.


Borås Symfoniorkester har Åhaga som sin hemmabas. Sedan 2002 har den genomfört fem konserter här varje spelår.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2019-10-12 18:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen: