Menu

Tommy Körberg & Bohuslän Big Band - Borås

Borås

Åhaga
onsdag, 31 augusti 2022 kl:19:30

Tommy Körberg och Bohuslän Big Band
The American Songbook
Det har gått 35 år har gått sedan sist, men nu är det äntligen dags för ett nytt, spännande samarbete mellan Bohuslän Big Band och en av våra mest folkkära artister – Tommy Körberg.
Denna gång bjuds publiken på ”The Great American Songbook” tolkad genom Tommy Körbergs ögon och med Bohuslän Big Bands kraftfulla storbandsuttryck. I en svängig självklarhet möts oförglömliga alster från den klassiska låtskatten, så som ”I got the world on a string” och moderna pop- och rockklassiker som Bruce Springsteens ”Dancing in the Dark”. Ett musikaliskt möte utöver det vanliga.
Pris 595 kr inkl serviceavgift
Längd ca 90 min + paus ca 20 min
Ledsagare går fritt
Åldersgräns 13 år


Åhaga är en konsert- och mässhall på Trandögatan i Borås.


Den nuvarande verksamheten är inrymd i ett gammalt lokstall. Denna tegelbyggnad i ett plan anlades år 1884 av Kinds Härads Järnväg och är till ytan ganska stor. Den har shedtak som tillkom vid en tillbyggnad på 1920-talet och stora fönster längs låga väggar. En skorsten står ännu kvar och vittnar om en tid då Åhaga var verkstad för underhåll av en södergående järnvägsbana och så småningom även för reparation av lok och vagnar. 1944 var 130 personer verksamma här men 1965 lades verksamheten ner. I över trettio år stod byggnaden tom och lämnad att förfalla. En medveten upprustning för nuvarande syften tog fart i början av 2000-talet och den 13 juni 2002 invigdes det nya Åhaga.


Borås Symfoniorkester har Åhaga som sin hemmabas. Sedan 2002 har den genomfört fem konserter här varje spelår.

Datum / Tid

onsdag, 31 augusti 2022 kl: 19:30

Plats

Borås, Åhaga

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

0kr - 565

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad