Menu

Mattias Alkberg Och Annika Paldanius

Borås

Borås Stadsteater
måndag, 3 oktober 2016 kl:19:00

Mattias Alkberg och Annika Paldanius
Forum för poesi och prosa

Sveriges ledande scen för uppläst litteratur i samarbete med Författarcentrum Väst

Mattias Alkberg är född 1969 i Boden och bosatt i Luleå. Sedan debuten 1989 har han gett ut sex diktsamlingar, och tjugofem album i eget namn och med kultbandet The Bear Quartet. I september släpps nya diktsamlingen “Ön”. Som författare och låtskrivare gör Alkberg ofta en slags balansakt vid ruinens brant, på både ett personligt och ett samhälleligt plan. Inför detta intar han dubbla positioner: han välkomnar katastrofen men gör det med ett envetet motstånd. Han ger sig aldrig när det kommer till att ge upp ännu en gång.

Annika Paldanius är uppvuxen i Jönköping men bor numera i Göteborg, där hon arbetar som läkare. Hon har gått Biskops Arnös författarskola. Hennes romandebut ”Jag vet allt det här (en internmedicinsk roman)” är en egensinnig och lekfull skildring av kampen mellan känsla och intellekt. Huvudpersonen Hanna går på läkarlinjen, tänker att vetenskapen har alla svar, hon har amasoner till vänner med hud av okrossbart glas, redo för vilka strider som helst. Men glaset börjar krackelera när vännen Filippa dras allt djupare och djupare ner i en depression. De lär sig att förlänga liv - men varför lever man egentligen, varför måste döden vänta?

Scen: Lilla scenen
Biljetter: 30 kr
www.boras.se/måndagar

Lokal: Lilla Scenen

Borås Stadsteater grundades för snart 50 år sedan. Vi är en del av Borås Stad och du hittar oss i Kulturhuset. Borås Stadsteater grundades 1964, då kulturnämnden i Borås tog över huvudansvaret för den dåvarande Borås Kretsteater (grundad 1954 av Lars-Gerhard Norberg). 1975 flyttade man in i det då nybyggda Kulturhuset. Innan detta hade man använt sig av Borås gamla teater, byggd 1873 och riven 1983.

Datum / Tid

måndag, 3 oktober 2016 kl: 19:00

Plats

Borås, Borås Stadsteater

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

30

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad