Menu

Cullbergbaletten

Borås

Borås Stadsteater
tisdag, 7 maj 2019 kl:19:00

Cullbergbaletten fortsätter att utmana publikens upplevelse av dans. I Figure a Sea medverkar dansarna i ett konstnärligt kultmöte mellan några av scenkonstens allra största: koreografen Deborah Hay och kompositören Laurie Anderson.

– Figure a Sea är som en meditation över seendet. Att se musik, flytande Händelser, synkroniseringar, kollektiv och överraskningar. Det är en plats för självreflektion, att se sig själv se, säger Deborah Hay om sitt nya verk för Cullbergbaletten.

I Figure a Sea betraktas dansaren och scenen som ett hav av oändliga möjligheter. Koreografin rör sig mellan att vara tekniskt skicklig och minimalistisk i sitt uttryck. Inget händer av en slump. Hay utmanar, utan att förminska, dansarens intelligens, skönhet och snabbhet. Lätthet, exakthet, synlighet, mångtydighet och jämnhet är verkets ledord.

Borås Stadsteater grundades för snart 50 år sedan. Vi är en del av Borås Stad och du hittar oss i Kulturhuset. Borås Stadsteater grundades 1964, då kulturnämnden i Borås tog över huvudansvaret för den dåvarande Borås Kretsteater (grundad 1954 av Lars-Gerhard Norberg). 1975 flyttade man in i det då nybyggda Kulturhuset. Innan detta hade man använt sig av Borås gamla teater, byggd 1873 och riven 1983.

Datum / Tid

tisdag, 7 maj 2019 kl: 19:00

Plats

Borås, Borås Stadsteater

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

250

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad