Menu

Missförståndet

Borås

Borås Stadsteater
fredag, 24 maj 2019 kl:19:00

Ett missförstånd får ödesdigra konsekvenser för en mor, en dotter och en sedan länge saknad son. Dolda premisser och falska illusioner leder dem in i en ond spiral av destruktiva handlingar. En skoningslös jakt på lycka, driven av självömkan och girighet. Hur absurd kan tillvaron bli om personer utan gräns för hur långt de är beredda att gå i jakten på lycka, missförstår sin omvärld?

Efter 20 års frånvaro återvänder Jan hem för att hjälpa sin mor efter faderns bortgång. Det hjärtliga mottagandet med öppna armar han föreställt sig på vägen dit blir dock inte till verklighet. Modern och systern känner inte igen honom. Jan ser det som en ypperlig chans att, i egenskap av främling, observera sin familj på håll för att ta reda på vad han skulle kunna göra för att verkligen göra dem lyckliga. Han tar in som gäst på värdshuset modern och systern driver. Vad han inte vet är att modern och systern har en egen plan för att nå sin lycka, på bekostnad av värdshusgästernas liv. Och i deras ögon är Jan en helt vanlig gäst.

Borås Stadsteater grundades för snart 50 år sedan. Vi är en del av Borås Stad och du hittar oss i Kulturhuset. Borås Stadsteater grundades 1964, då kulturnämnden i Borås tog över huvudansvaret för den dåvarande Borås Kretsteater (grundad 1954 av Lars-Gerhard Norberg). 1975 flyttade man in i det då nybyggda Kulturhuset. Innan detta hade man använt sig av Borås gamla teater, byggd 1873 och riven 1983.

Datum / Tid

fredag, 24 maj 2019 kl: 19:00

Plats

Borås, Borås Stadsteater

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

210

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad