Många evenemang som listas här har med tanke på rådande läge ställts in!
Kontrollera alltid med arrangör om hur det ser ut med ditt evenemang!

Näss

Borås StadsteaterDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Näss tar oss till Marockos gator där modernitet och traditioner möts i en mix av hiphop, dans och nordafrikanska seder. Dansarna möts i en fusion av energier och kroppar för att utmana motstridiga fysiska tillstånd och ge liv åt människors eviga strävan efter "något mer”. Föreställningen tar avstamp i de första ljuden människan skapat: andetag, stampande fötter och dunkande hjärtan.

Näss är en hyllning till gemenskapen. De sju dansarna lyfter varandra, stöttar varandra och utforskar sina svagheter och styrkor - i ett verk där klassisk machokultur inte har någon plats. Koreografen Fouad Boussaf vill lyfta den eviga strävan människor världen över att vara någon annanstans. Andligt eller fysiskt.

Turnerar med Dansnät Sverige.

Koreografi: Fouad Boussouf

Assisterande koreograf: Bruno Domingues Torres

Medverkande: Elias Ardoin, Sami Blond, Mathieu Bord, Maxime Cozic, Loïc Elice, Justin Gouin, Nicolas Grosclaude

Ljusdesign: Françoise Michel

Kostym och scenografi: Camille Vallat

Music: Roman Bastion

Plats: Stora Scenen

Längd: ca 55 min

Borås Stadsteater grundades för snart 50 år sedan. Vi är en del av Borås Stad och du hittar oss i Kulturhuset. Borås Stadsteater grundades 1964, då kulturnämnden i Borås tog över huvudansvaret för den dåvarande Borås Kretsteater (grundad 1954 av Lars-Gerhard Norberg). 1975 flyttade man in i det då nybyggda Kulturhuset. Innan detta hade man använt sig av Borås gamla teater, byggd 1873 och riven 1983.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2019-10-09 19:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen: