Den Oändliga Historien

Borås StadsteaterDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Följ med pojken Bastian på en magisk resa till det förtrollade landet Fantásien där ett spännande och häpnadsväckande äventyr väntar. Fantásien svävar i fara och för att rädda riket måste en ung stigfinnare vid namn Atreju bekämpa onda krafter som hotar att förvandla landet, och alla drakar, gnomer, stenbitare och andra fantastiska varelser som bor där till ett märkligt ”Ingenting”.

Bastian bor med sin pappa. Hans mamma är död och han blir mobbad i skolan. För att fly bort från allt jobbigt drömmer sig Bastian iväg genom böcker. En dag när mobbarna är ute efter honom smiter han in på ett antikvariat för att gömma sig. Där hittar han en mystisk bok som han, utan lov, lånar med sig därifrån. Trots att butiksägaren varnat Bastian för att boken kan vara farlig börjar han, istället för att gå till skolan, läsa ur den.

När Bastian börjar läsa förs han med till bokens magiska land, Fantásien, som är i desperat behov av en hjälte som kan rädda det från undergång. Den goda Barnkejsarinnan är sjuk, och ett mystiskt samband gör att en besynnerlig och ondskefull kraft fortsätter sluka allt större delar av landet så länge hon inte blir botad. Kvar blir bara ett märkligt ”Ingenting”. Barnkejsarinnan sänder efter Artreju, en ung stigfinnare, som får i uppdrag att finna ett botemedel och därmed rädda Fantásien.

Pjäsen är baserad på boken från 1979 med samma namn, skriven av den tyska författaren Michel Ende. 1984 släpptes en filmatisering av boken som kommit att tillhöra de stora barnfilmsklassikerna och ligga varmt om hjärtat för 70-, 80- såväl som 90-talister. Föreställningen på Borås Stadsteater regisseras av Bortas Josefine Andersson, känd från clown-och improvisationsgruppen 1 2 3 Schtunk. På Borås Stadsteater har hon tidigare regisserat Snödrottningen, hösten 2016, och Stormen – Fritt, väldigt fritt efter William Shakespeare, våren 2015.

Föreställningen rekommenderas från sju år.

På scen: Elin Bornell, Lennart Eriksson, Lisbeth Johansson, Malin Molin, Isak Nordström, Katerina Pavlou

Plats: Stora Scenen

Borås Stadsteater grundades för snart 50 år sedan. Vi är en del av Borås Stad och du hittar oss i Kulturhuset. Borås Stadsteater grundades 1964, då kulturnämnden i Borås tog över huvudansvaret för den dåvarande Borås Kretsteater (grundad 1954 av Lars-Gerhard Norberg). 1975 flyttade man in i det då nybyggda Kulturhuset. Innan detta hade man använt sig av Borås gamla teater, byggd 1873 och riven 1983.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2019-12-19 18:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen: