Perplex

Borås StadsteaterDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

När Linn och Rasmus kliver in genom dörren, just hemkomna från semestern, gör de det med en känsla av att något inte står helt rätt till. Vad det är kan de inte riktigt sätta fingret på. Om de bara visste vad som hänt medan de var borta så skulle de nog anse att denna olustiga känsla är helt berättigad. Det är nämligen rimligt att en just sådan känsla infinner sig när vännerna som skulle vaktat hemmet åt en, istället gjort det till sitt eget medan du var borta. När nämnda vänner, Elin och Micke, dyker upp så sätter de snurr på ett hejdlöst och fullkomligt oförutsägbart händelseförlopp med identitet och verklighet i ett tillstånd av konstant förändring och förvirring.

Linn och Rasmus kastas ur sitt eget hem för att några minuter senare komma tillbaka som au-pair och det andra parets 8-åriga son. Den 8-åriga Rasmus drömmer om att anamma modet från SS-soldaterna, och skickats därefter till sitt rum på grund av oförskämt beteende. Micke blir en älg inför en fest på temat ”Nordiska nätter”. Linn som är på festen klädd som Snaeffelsjökul förgiftas av en konserverad persika från en burk som Elin, i egenskap av viking, slitit upp med tänderna och Rasmus öppnar skräckslagen ett paket som vänder välden upp och ned. Kanske är identitetens upplösning en frigörelse, men i så fall en smärtfyllt rolig för förvirrande sådan.

Perplex är skriven av den prisbelönta pjäsförfattaren, dramaturgen och regissören Marius von Mayenburg, en av tyskans mest producerad dramatiker. Hans pjäser har översatts till över 30 olika språk och spelats regelbundet på stora teatrar runt om i världen. Som husdramatiker på Schaubühne i Berlin har Mayenburg gjort sig känd för sin hårdkokta samhällskritik och sina smarta pjäser.

Av: Marius von Mayenburg

Regi: Viktor Tjerneld

Scenografi: Katrine Gjerding

På scen: Elin Bornell, Mikael Dahl, Linn Bjørnvik Grøder, Rasmus Johansson

Plats: Lilla Scenen


Borås Stadsteater grundades för snart 50 år sedan. Vi är en del av Borås Stad och du hittar oss i Kulturhuset. Borås Stadsteater grundades 1964, då kulturnämnden i Borås tog över huvudansvaret för den dåvarande Borås Kretsteater (grundad 1954 av Lars-Gerhard Norberg). 1975 flyttade man in i det då nybyggda Kulturhuset. Innan detta hade man använt sig av Borås gamla teater, byggd 1873 och riven 1983.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2019-11-01 19:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen: