Menu

Outlines

Borås

Borås Stadsteater
lördag, 3 oktober 2020 kl:18:00

Cirkus i världsklass med nyskriven livemusik.

43% av våra dagliga beteenden utför vi omedvetet av gammal vana. Hur visar det sig i cirkusmanegen? Gömmer sig våra vanor och ovanor backstage, eller står de mitt i strålkastarljuset? Face First vill skärskåda sina omedvetna manér och där spåra konturerna av sina personligheter. Outlines utspelar sig i periferin i ett försök att därifrån se helheten och bryta mönstren.

Att handlöst kasta sig ut i det okända, med betydelsen att inte bara vara en utbytbar kropp på en scen eller ett ansikte dolt bakom en mask. Dessa tankar står till grund för kompaniets existens. Tillsammans har de medverkande skapat en plattform där individernas kreativitet och förmågor får testas och ta plats.

Föreställningen Outlines utspelar sig i periferin av det medvetna. 43 procent av våra dagliga beteenden utförs omedvetet och av vana, formade av uppväxt och erfarenheter. Hur visar sig det i cirkusmanegen? Gömmer vanorna sig backstage eller står de omedvetna mitt i strålkastarljuset? Face First vill se dem rakt i ansiktet, titta närmare på vanorna och ovanorna för att utforska dess konturer och karaktär. Med hisnande akrobatik i luften såväl som på marken, med jonglering, balans och sina egna kroppar tänjer Face First på gränserna och försöker bryta mönstren.

Ensemblen består av cirkusartisterna Manda Rydman, Oscar Karlsson, Anton Graaf, Sarah Lett och Gustaf Rosell, som tillsammans bär en stor erfarenhet och bl. a har jobbat med kompanier som Cirque du Soleil, Stockholms stadsteater, Folkoperan, 7Fingers, Cirkus Cirkör och Cirque Eloize. Musiken är skriven och framförd av keyboardisten Mikaela Hansson som jobbat med artister som t. ex Fever Ray, Seinabo Sey, Markus Krunegård och Lykke Li. Hannele Philipson som jobbat med bl.a Stockholm Stadsteater, Norrlandsoperan och Hipp i Malmö har gjort scenografi och ljusdesign

Borås Stadsteater grundades för snart 50 år sedan. Vi är en del av Borås Stad och du hittar oss i Kulturhuset. Borås Stadsteater grundades 1964, då kulturnämnden i Borås tog över huvudansvaret för den dåvarande Borås Kretsteater (grundad 1954 av Lars-Gerhard Norberg). 1975 flyttade man in i det då nybyggda Kulturhuset. Innan detta hade man använt sig av Borås gamla teater, byggd 1873 och riven 1983.

Datum / Tid

lördag, 3 oktober 2020 kl: 18:00

Plats

Borås, Borås Stadsteater

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

300kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad