Sångfest Med Sundsvalls Kammarkör

Gustav AdolfskyrkanDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

bVälkommen till en sångfest med Sundsvalls kammarkör! /b

Sundsvalls kammarkör har 45 medlemmar bestående av såväl musiker och musiklärare som andra professioner. I fjol firade kören 50-årsjubileum och gav bland annat en konsert i London och en jubileumskonsert i Tonhallen i Sundsvall. Kören har en bred repertoar med allt i från körshow till kyrkokonserter på programmet. Med sina mer än 150 separata program för televisionen, innehållande allt i från meditativa konserter till allsångskonserter, har kammarkören blivit något av en tv-kör. Förutom radio- och tv-program ger Sundsvalls kammarkör även åtskilliga livekonserter inte minst i hemstaden Sundsvall. Kören turnerar flitigt såväl över hela Sverige som utomlands. När kören deltog i Sveriges största körfestival, Lund Choral Festival, gjorde de succé. Under åren har Sundsvalls kammarkör gett konserter i välkända konsertlokaler som Peterskyrkan i Rom, Notre Dame i Paris, Operahuset i Sydney och de stora katedralerna i Wien och Budapest. De har även gjort uppmärksammande konsertturnéer både på amerikanska västkusten, i Kanada och nyligen på Malta.

Sundsvalls kammarkör leds av dirigent bKjell Lönnå/b som har arbetat med körsång i över 60 år. Kjell Lönnå är Hedersambassadör för staden Sundsvall och har under flera år varit förbundsdirigent för Sveriges Körförbund. Lönnå förekommer ofta som både föreläsare och gästdirigent över Sveriges och har erhållit flera fina utmärkelser så som både Hylandpriset och Årets tv-personlighet. Han har även fått ta emot guldmedalj av vår konung Carl XVI Gustaf.

bVarmt välkommen till en sångfest till förmån för Läkarmissionens viktiga arbete!/b

bTider/b
Insläpp: Kl 17.15
Spellängd: Ca 1,5 timmar

/bFör mer information om läkarmissionen och deras arbete vänligen besök deras hemsida/b
a target=_blankhref=http://www.lakarmissionen.sewww.lakarmissionen.se/a

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2019-09-20 18:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen: