Menu

Slowgold och Trummor & Orgel på Klubb Undergrunden

Borås

Klubb Undergrunden
lördag, 20 maj 2017 kl:17:00

Kulturbolaget Bara Gört i mycket gott samarbete med NäRA Kultur & Nöje och Studiefrämjandet Sjuhärad presenterar:


Den 20 maj får Borås celebert besök från både Göteborg och Stockholm i form av två av de bästa som går att uppbringa live just nu. Trummor & Orgel kommer att släcka din törst efter instrumental Pop Psychedelia och Slowgold ge dig kosmisk musik du inte trodde fanns längre i detta universum. Borås och världen blir lite bättre efter den 20 maj.


SLOWGOLD...!!
Slowgold är Amanda Wernes musikaliska alias. Hon skapar tidlösa, poetiska historier som bärs fram genom drömsk prärierock. En recensent beskrev musiken som ”att falla handlöst med vetskapen om att landa mjukt”. Under 2015 släppte Slowgold albumen Stjärnfall och Glömska. Båda albumen hyllades unisont av såväl svensk som utländsk press. Du har efter det sett och hört henne i alla möjliga sammanhang. Hon prydde omslaget till Sonic Magazines stora Göteborgsnummer där det även fanns en lång intervju med henne. Hon sjöng på flera låtar på Freddie Wadlings sista skiva och live fanns hon samt Johannes och Erik som utgör liveversionen av Slowgold med som kompband.


I slutet av januari var Amanda musikgäst i På spåret och framförde blanda annat en version av Ratatas klassiker I dina ögon som hyllades och delades av ingen mindre än Mauro Scocco.
Albumet Drömmar släpptes den 3/2 på Playground Music och är ett av dom mest hyllade album i år med stående ovationer från bland andra Dagens Nyheter, Sonic, Göteborgs-Posten och Nöjesguiden.


TRUMMOR & ORGEL..!!
Trummor & Orgels speciella blandning av pop, psykedelia, elektronika och jazz har verkligen satt dem på Sveriges musikkarta, och det vore ingen överdrift att säga att deras sound är tämligen unikt i dagens musiksverige. Deras karriär kantas av sex album sedan starten 2003, Grammisnominering i kategorin jazz, flera hundra uppskattade spelningar i Norden och delar av Europa. Att deras musik verkligen gifter sig med vokala insatser visar även deras långvariga samarbeten med både Ebbot Lundberg (The Soundtrack of Our Lives) och Magnus Carlson (Weeping Willows).


Få andra akter just nu lyckas lika bra med konststycket att låta så överraskande mycket, så dynamiskt, så energiskt och så svängigt – på bara två personer. Eller som Upsala Nya Tidnings recensent skrev alldeles nyligen efter en spelning: “Deras blandning av psykedelisk rock, jazz och folkmusik framfördes med intensiv inlevelse av de båda musikerna. En lysande spelning från start till mål.”

Datum / Tid

lördag, 20 maj 2017 kl: 17:00

Plats

Borås, Klubb Undergrunden

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

180

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad