Menu

Mattias Alkberg med band + Tomma Intet + Skuggfolk

Borås

Klubb Undergrunden
fredag, 6 oktober 2017 kl:17:00

Kulturbolaget Bara Gört i mycket gott samarbete med Café NäRA, Studiefrämjandet Sjuhärad och KulturUngdom presenterar:
Mattias Alkberg med band.


I höst släpps Mattias Alkbergs nya album "Åtminstone artificiell intelligens" (Teg Publishing). Hans tjugosjunde i ordningen. I samband med det ger han sig ut på en omfattande turné.


Mattias Alkberg är född 1969 och bosatt i Luleå. Han är låtskrivare, artist och författare. Varje år ger Alkberg ut minst ett nytt album eller bok, och han är nästan alltid aktuell för turné. Som författare och låtskrivare gör Alkberg ofta en slags balansakt vid ruinens brant, på både ett personligt och ett samhälleligt plan. Inför detta intar han dubbla positioner: han välkomnar katastrofen men gör det med ett envetet motstånd. Han ger sig aldrig när det kommer till att ge upp ännu en gång.


Support: Tomma Intet
Tomma Intet är ett kollektiv med ett odefinierat antal medlemmar som växte fram på Sveriges Västkust under vintern 2016. Ur askan av tidigare project (Som numera begravda The High Hats) och med en önskan om att utvecklas till någonting mer flytande och obundet, svävar musiken någonstans mellan 60-talets drömpop och 80-talets new wave.


Support: Skuggfolk


Christian Dyresjö är mest känd från Den Stora Vilan men har medverkat på den göteborgska musikscenen i en rad olika sammanhang. Bland annat var han med och startade Slowgold med Amanda Werne 2012 och han har också spelat i en akustisk orkester med medlemmar från Goat och Frida Hyvönens band. 2014 lämnade han storstaden för bruksorten Hagfors i Värmland där han nu bor med sin fru och en snart femårig son.


Nu i samma veva som Den Stora Vilan tagit en paus har han passat på att släppa en skiva med sitt sidoprojekt Skuggfolk som han bildade 2016 med Martin Östlund och Jonas Ludvigsson från just Hagfors. Bandet är en klassisk rocktrio men de är mer än några Jimi Hendrix-wannabes. Skivan präglas av Christians högst personliga sång -och spelstil och tillsammans med Martin och Jonas skapar de en grungig version av svensk rock. Därtill hör även Christians texter som sticker ut med sina poetiska och precisa beskrivningar av livets baksidor och glädjeämnen.

Datum / Tid

fredag, 6 oktober 2017 kl: 17:00

Plats

Borås, Klubb Undergrunden

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

180

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad