Menu

Rob Coffinshakers U.F + Magna Mater + TOMMA INTET

Borås

Klubb Undergrunden
lördag, 26 januari 2019 kl:20:00

Den 26 Januari firar Klubb Undergrunden 3 år som verksam klubb i Borås. Givetvis ska detta firas och just Du är den som ska fixa festen och jag är den som provianterar Innehållet. Det blir inga ballonger, fyrverkerier och tårta men väl tre fantastiska band på scen och förhoppningsvis fullt hus och helt klart en fantastisk kväll.


Klubb Undergrundens vision är att ibland sätta större nationella band på scen som de flesta känner till och ibland regionala och lokala band som är på väg någonstans och då såklart uppåt i vårt gemensamma musikaliska universum. Allt detta på Pumphusscenen uti staden Borås. Just denna kväll när Klubb Undergrunden firar 3 år så har jag tagit mig friheten att boka tre personliga favoriter som jag tycker bör få mer uppskattning än dom just nu får. Klubb Undergrunden ger Borås drömmar och inspiration att växa som musikstad och Borås ger Klubb Undergrunden möjligheten att verka och inspirera. Låt mig därför presentera.


ROB COFFINSHAKERS UNDERGROUND FIRE. (Karlstad)


RCUF är ett svenskt rockband bildat i Karlstad 2015 av Rob Coffinshaker som även frontar och är den drivande kraften i smått legendariska Country/Goth bandet The Coffinshakers.


RCUF är till skillnad mot The Coffinshakers inspirerad av mörk rock 'n' roll med influencer från både punk, goth, powerpop och classic rock. Rob spelade in 6 låtar under sommaren 2015 varav en av dom (Blood Moon Rise) gavs ut på skivbolaget Critical Mass Records och två andra av de inspelade låtarna (Underground Fire & Black Hole hamnate på Ultraljud records. RCUF har Nu blivit ett helt band och består av idel värmländska hjältar i form av Anders Karlsson (ex-Bay Laurel Impression) på gitarr, Robert Schlyter (Haddok, ex The Soulshake Express) och trummisen Edvin Norrman (ex Mama Kin) och är nu ett aktivt liveband och den 26 Januari står dom då på Klubb Undergrundens scen som ett av tre fantastiska band.


MAGNA MATER (Göteborg)


Magna Mater har varit en ledande gestalt i den nya psykedeliska våg som strömmat in över landet. Gång på gång har de lyckats övervinna de mest kritiska av lyssnare. Det bekräftar att det är ärligheten och närheten i deras musik som gör dem unika. Likt The Band, Fleetwood Mac, Greatful Dead och Allman Brothers Band ligger fokus på oslagbar tajthet, improviserade instrumentala jam och stämsång.


Trots sin unga ålder har de sedan starten hunnit dela scen med en rad internationella band så som Kadavar, Danava, The Warlocks och Vetiver. Till svenska akter som Trummor & Orgel, Den Stora Vilan, Mylla, Kebnekajse och Sienna Root.


“Att skapa något som känns tidlöst och oberoende i ett tidevarv av digital revolution och ständig förändring kräver något unikt.
Magna mater flyttar tid och rum. Musiken ekar lika mycket av stilla havet, Big sur och Laurel Canyon som svenska västkusten, Brännö och Änggårdsbergen som av namn som Gregg Allman och Gene Clark som av Pugh Rogerfeldt och Nynningen.” - Woody West


TOMMA INTET (Borås/Göteborg)


TOMMA INTET är ett kollektiv med ett odefinierat antal medlemmar som växte fram på Sveriges västkust under vintern 2016. Ur askan av tidigare projekt och med en önskan om att utvecklas till någonting mer flytande och obundet svävar musiken någonstans mellan 60-talets drömpop och 80-talets new wave.


Fram till idag har TOMMA INTET genomfört utsålda spelningar tillsammans med artister som Hurula och Mattias Alkberg, spelat live i Sveriges Radio samt uppmärksammats av internationella musikbloggar. Kalifornienbaserade The Revue menade bl.a. att senaste singeln "Falling From The Edge Of The World" var "without question one of the best songs of the year so far."


I maj i år släpptes bandets debutalbum. Albumet hyllades bl.a. i HYMN som skrev "… And The Fallen Universe är ett extremt starkt debutalbum. Det är få debutanter som känns såhär genomarbetade och tydliga, och som lika klart hittat sitt eget uttryck. Skivan saknar rent svaga spår och de bästa spåren (som ”Falling From The Edge Of The World”, ”Home”,

Datum / Tid

lördag, 26 januari 2019 kl: 20:00

Plats

Borås, Klubb Undergrunden

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

180

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad