kl: 20:00

Asta Kask + Support på Klubb Undergrunden den 7/9

Klubb UndergrundenDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Höstpremiär den 7 September och Asta Kask i Undergrunden..!!
Det är med oerhörd stolthet som vi kan presentera ett av Sveriges absoluta kultband som headline på ''Borås Punk Night #2'' den 7 September på Klubb Undergrunden på Pumphuset i Borås.
Detta i mycket gott samarbete med ABF Sjuhärad, Fristads, Qtech, Kulturungdom, Svensk Live och Kulturrådet.


Asta Kask har lyckats med det som väldigt få band från den första svenska punkvågen lyckats med: Att bevara sin publik och samtidigt fortsätta nästla sig in i nya unga punkhjärtan, trots att bäst-före-datum borde ha passerat…


1978 ställde sig fyra gossar, som skulle komma att bli Asta Kask, i en källarlokal i Töreboda. Det var där, i replokalen Kloaken, soundet skapades som skulle komma att lämna avtryck på den svenska och internationella punkscenen i generationer. Snabb, förbannad och smittsamt melodiös hardcorepunk.


Under sin första aktiva period (1978-1986) spottade de ut EP-skivor på löpande band och spelade land och rike runt. Under det som var tänkt som en kort ”hämnd” 2003, hittade de tillbaka till varandra. Sedan dess har de kört på och gjort ett gäng singlar, två fullängdare och massor av gigs. Asta Kask har verkligen cementerat sig som ett aldrig tröttnande, energifyllt liveband på hemmaplan och på scener i bland annat Japan, Colombia, USA, Spanien och Tyskland.


2018-19 är bandet åter igen aktuella med en turné för att ventilera sin ilska och sin passion för 2-taktspunk – redo att leverera 40 års erfarenhet av ”Rock mot svinen”. Med sig i bagaget har man dessutom efterlängtat nytt material och, så klart, klassiker från hela sin karriär.


Asta Kask satsar knappast på att vinna pris som ”årets nykomling” och 2018-19 kommer att vara året då Asta Kask som vanligt spelar som om det är det sista dom gör- och det är inte värt att missa!


Supportband kommer att presenteras under sommaren 2019.


// Ulf & Anne
Kulturbolaget Bara Gört.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2019-09-07 20:00


Plats/Lokal:

Adress:

Borås, Pumphuset Viskastrandsgatan 3


Fler tillfällen:Asta Kask

Asta Kask, Vill inte va med på Spotify

En För Alla Ingen För Nån

Vill inte va med

Asta Kask, Patriarkatet på Spotify

En För Alla Ingen För Nån

Patriarkatet

Asta Kask, Psykopaten på Spotify

Sista Dansen

Psykopaten

Ge oss och andra en recension om du va där!


Hitta oss på Facebook