Menu

Torsson - Klubb Undergrunden 31/1-2020

Borås

Klubb Undergrunden
fredag, 31 januari 2020 kl:20:00

Det är med oerhörd stolthet som Klubb Undergrunden kan presentera det fjärde bästa bandet i Lund på Klubb Undergrundens scen på Pumphuset i Borås.


Torsson ligger bakom odödliga hits som ”Det Spelades Bättre Boll”, ”Blodomloppet” och ”Klippans Centrum”, och är ute och spelar mer än någonsin, trots att snart 44 år har gått sedan debuten.


Torssons karriär inleddes en fredagskväll i november 1976 då bandet hade sin första konsert på Lilla Teatern i Lund. Trots att publiken bara bestod av tre personer, fick bandmedlemmarna blodad tand och bestämde sig för att fixa en spelning till. Hobbybandet Torsson var igång och man betade snabbt av scenerna i Skåne och arbetade sig efterhand allt längre upp i landet. Bandet signum var ett avskalat sound och karakteristiska låttexter med vardagsperspektiv på stort och smått, och låtar som "Klippans Centrum", ”Jag minns en gammal bil” och inte minst fotbollssången "Det spelades bättre boll" blev snart favoriter.


Torsson har nu charmat Sverige i mer än fyra årtionden och fortsätter sitt turnerande med oförminskad intensitet på klubbar, teatrar och festivaler över hela landet, och är sedan många år ett tight liveband med frontmannen Bo Åkerström, tillika professor i medicinsk kemi, längst fram vid scenkanten.
I augusti 2020 kommer Torsson att släppa sitt nionde studioalbum.


Missa inte detta tillfälle att se Det Fjärde Bästa Bandet i Lund!


Torsson kommer att spela två set under kvällen den 31 Januari på Klubb Undergrunden på Pumphuset i Borås.


Ulf & Anne
Kulturbolaget Bara Gört i mycket gott samarbete med ABF Sjuhärad, Fristads, KulturUngdom, Qtech, Svensk Live och Kulturrådet.

Datum / Tid

fredag, 31 januari 2020 kl: 20:00

Plats

Borås, Klubb Undergrunden

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

280

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad