Menu

Slowgold & Träden (Träd Gräs Och Stenar)

Borås

Klubb Undergrunden
lördag, 27 mars 2021 kl:20:00

OBS: Nytt datum 27 Mars.
(På grund av den pågående corona epidemin tvingas vi flytta fram klubbkvällen till den 5 September. Redan köpta biljetter gäller givetvis till det nya datumet)


Kulturbolaget Bara Gört / KBBG Agency presenterar stolt ihop med ABF Sjuhärad, Fristads, Qtech, KulturUngdom, Svensk Live och Kulturrådet Slowgold & Träden (Träd Gräs Och Stenar) live på Klubb Undergrundens scen på Pumphuset i Borås den 5 September


SLOWGOLD
Slowgold är Amanda Wernes musikaliska alias. Hon skapar tidlösa, poetiska historier som bärs fram med hjälp av såväl distade gitarrer som drömska sångutsvävningar. 2015 släppte hon två album, Stjärnfall och Glömska. Två år senare kom hyllade skivan Drömmar och förra året gavs Grammis-belönade albumet Mörkare ut. Under vintern/våren 2020 kommer nytt singelsläpp och album.


Slowgolds kommande album Aska är resultatet av en känsla som funnits i flera år, vilken har mognat genom de senaste egenproducerade albumen. De musikaliska referenserna går tillbaka till musiken från Amandas uppväxt och albumet är delvis en uppgörelse med utvecklingen av Slowgolds historia.


Första singeln ”Nåt” är en del av det här. Att rasera för att skapa nya möjligheter och på riktigt släppa taget om det som varit. Även om soundet kanske upplevs som nytt bottnar det i livet före Slowgold.
Aska släpptes på Playground Music den 21 februari 2020.


Amanda har spelat live i På spåret, varit en del av Freddie Wadlings band, gästat First Aid Kit och bob hund och prytt tidningsomslag till Faktum, Dagens Nyheter, Göteborgs-Posten och Sonic.


Slowgold turnerar flitigt och har bland annat spelat på Way Out West, By:larm, Garaget i Hammenhög, Pustervik, Storsjöyran och Debaser Strand och även stått på Klubb Undergrundens scen då ihop med Trummor & Orgel. Nu är det så dags igen och denna gång ihop med legendarerna i Träden (Träd Gräs Och Stenar)


TRÄDEN (Träd Gräs Och Stenar)
Detta band behöver inte någon direkt presentation för den redan invigde men här kommer en kort sammanfattning för den oinvigde.


Det var slutet av 60-talet och det var summer of love, det var hippies, protester mot kriget i Vietnam, studentrevolter, nya strömmingar inom konsten och musiken. 1969 ombildades Harvester, tidigare International Harvester till Träd, Gräs och Stenar, med i stort sett samma medlemmar och mer utvecklade tankar om vad man skulle göra med musiken. Träd, Gräs och Stenar arrangerade den allra första Festen på Gärdet redan ett par månader innan det som skulle blir den stora manifestationen på Gärdet senare i augusti samma sommar. Den där första lilla festen blev den tändande gnistan för det som skulle bli den s k Musikrörelsen, med en musikfest i snart sagt varje buske. Det spreds som en löpeld genom Sverige från söder till norr. Träd Gräs Och Stenar var också pionjärer inom ett annat område, de flyttade ut på landet och började odla grönsaker. De öppnade också den första biodynamiska restaurangen i Stockholm, Fröet. Konserter var som långa seanser då långa versioner av t ex ”All along the watch tower” började stilla och trevande för att nå en enorm närmast självsvängande kulmen och sedan landa igen en halvtimme senare.


Nu ombildade med delvis nya unga starka medlemmar står då Träd Gräs Och Stenar på Klubb Undergrundens Scen på Pumphuset i Borås den 5 September.


// Ulf & Anne
Kulturbolaget Bara Gört / KBBG Agency

Datum / Tid

lördag, 27 mars 2021 kl: 20:00

Plats

Borås, Klubb Undergrunden

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

280

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad