Många evenemang som listas här har med tanke på rådande läge ställts in!
Kontrollera alltid med arrangör om hur det ser ut med ditt evenemang!

kl: 20:00

Frazey Ford + Support på Klubb Undergrunden 16 maj

Klubb UndergrundenDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Klubb Undergrunden presenterar stolt ihop med ABF Sjuhärad, Fristads, Qutech, KulturUngdom, Svensk Live och Kulturrådet den Kanadensiska artisten Frazey Ford med band till Pumphuset i Borås.


Efter Frazey Fords succéturné i Sverige 2016 är vi många som kan glädjas åt att hon kommer tillbaka i maj 2020! Förväntningar blev inte lägre hösten 2019 när Frazey för första gången på fem år släppte ny musik i form av protestlåten "The Kids Are Having None of It", en hyllning till Greta Thunbergs #FridaysForFuture. Det nya starka, albumet "U kin B the Sun" släpps 7 februari, i god tid innan Frazey Fords besök på Klubb Undergrunden på Pumphuset i Borås.


Som den karaktärstarka rösten i kanadensiska kritiker-darlingen ”The Be Good Tanyas” har Frazey Ford länge varit än stark kvinnlig profil inom americanamusiken. Starka originalartister som Frazey ska så klart även prova på att släppa musik som soloartist, så de senaste två skivorna från Frazey är således solo och precis som väntat unisont hyllade av en stor och enig kritikerkår. Med albumet “Indian Ocean” bröt Frazey med sitt folk-inspirerade sound och kom ut som en souldrottning för 2010-talet.


På kommande albumet “U kin B the Sun” tar Frazey Ford ytterligare ett kliv bort från folk/americana-traditionen, både i sättet att skriva låtarna och i hur de arrangeras. Visserligen är plattan inspelad hemma i Kanada den här gången, men lärdomarna från Royal Sound-studion i Memphis, där föregångaren gjordes, är tydliga. Det andas soul och funk och Al Greens ande svävar över plattan. Likväl luktar det inte det minsta nostalgi. Frazey och hennes musiker skapar ett nutida groove som är helt oemotståndligt.


Supportakt presenteras under våren 2020.


// Ulf & Anne
Kulturbolaget Bara Gört

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2020-05-16 20:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen:Frazey Ford

Frazey Ford, September Fields på Spotify

Indian Ocean

September Fields

Frazey Ford, One More Cup of Coffee på Spotify

Obadiah (Bonus Track Version)

One More Cup of Coffee

Frazey Ford, Firecracker på Spotify

Obadiah (Bonus Track Version)

Firecracker