Menu

Talkshow Med Katarina Hahr - Tjejerna På Höjden...

Borås

Kulturhuset
måndag, 24 april 2017 kl:18:00

Måndagar på Kulturhuset: Talkshow med Rolf Classon, som möter Charlie Christensen och Frida Malmgren
Tjejerna på höjden möter Arne Anka och samtalar om de stora frågorna kring yttrandefrihet och om dubbelmoralens Stockholm. Frida Malmgrens självbiografiska serie Tjejerna på höjden är en humoristisk skildring av tre huvudkaraktärer och deras leverne i och utanför den gemensamma lägenheten. Ämnen som Frida Malmgren berör är aktuella händelser, feminism, politik, sex och relationer, som skildras med sarkasm, dubbelmoral och ironi. Vid sidan av sitt tecknande arbetar Frida Malmgren som psykolog. Hon är sedan 2015, också relationsexpert i Aftonbladet TV.
Charlie Christensen är autodidakt som tecknare. Redan när han först började teckna serier drevs han av en stark vilja att införa “verkligheten i detta starka medium, som var så uppfyllt av fantasy och superhjältar”. Det riktiga genombrottet kom 1983, med figuren Arne Anka, som idag klassas som en kultserie och har även uppförts på scen. I det senaste albumet ”Mentala selfies” är Arne Ankas tes att inkvisitionen är tillbaka. I en tid där tystnad är diplomati, terror och våld ett faktum och medlöperi en överlevnadsstrategi känner Arne Anka sig mer trängd att söka sig till skumma barer och krogar där folk är för fulla för att bry sig om vad han säger och ingen kan höra vad han tänker…
Rolf Classon är förläggare, redaktör, manusförfattare, poet och även grundare av Kartago Förlag. Har tillsammans med Olle Berg och Kerold Klanglänk till annan webbplats grundat serietidningen Galago.



Scen: Teaterfoajén?Biljetter: 60 kr
www.boras.se/måndagar

Lokal: Kulturhuset

Datum / Tid

måndag, 24 april 2017 kl: 18:00

Plats

Borås, Kulturhuset

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

60

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad