Menu

Möt Anna-Maria Hällgren Och Sverker Sörlin

Borås

Kulturhuset
tisdag, 10 oktober 2017 kl:19:00

Antropocen, som kan översättas till ”människans tidsålder”, är namnet på en ny geologisk epok som definierar den tid då mänsklig verksamhet har påverkat jordens klimat och ekosystem och bidragit till den globala uppvärmningen. Inom geovetenskaperna, liksom inom många andra vetenskaper, talas det sedan en tid tillbaka om ett epokskifte – från holocen till antropocen – och om hur människans sätt att leva och bruka planetens resurser har lämnat outplånliga spår på vår jord. Vad innebär det för oss och allt levande på planeten? Ett samarbete med Folkuniversitetet.
Anna-Maria Hällgren är verksam som konstvetare vid Institutionen för kultur och estetik, Stockholms universitet. Hon disputerade med avhandlingen Skåda all världens uselhet: Visuell pedagogik och reformism i 1800-talets Sverige (Gidlunds 2013) och ägnar sig idag åt både forskning och undervisning.
Sverker Sörlin är idéhistoriker, professor i miljöhistoria och författare. Sedan 2007 är han professor vid Avdelningen för historiska studier av teknik, vetenskap och miljö på Kungliga Tekniska Högskolan (KTH) i Stockholm. I sin senaste bok Antropocen – En essä om människans tidsålder (Weyler förlag 2017) ger han en samlad beskrivning av begreppet ”antropocen”.
Tid: ca 1.30
Plats: Lilla Scenen

Lokal: Kulturhuset

Datum / Tid

tisdag, 10 oktober 2017 kl: 19:00

Plats

Borås, Kulturhuset

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

60

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad