Många evenemang som listas här har med tanke på rådande läge ställts in!
Kontrollera alltid med arrangör om hur det ser ut med ditt evenemang!

Svenska Drottningar Under 500 År

KulturhusetDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Svenska drottningar under 500 år.

Idéhistorikern Karin Tegenborg Falkdalen berättar.

Vid kungens sida har det alltid funnits en drottning, som varit och är rikets högst uppsatta kvinna. Men vad har det inneburit att vara drottning och ständigt befinna sig i blickfånget? Vilka krav har hon haft på sig? Och hur har hon anpassat sig för att motsvara förväntningarna? Idéhistorikern Karin Tegenborg Falkdalen har tidigare skrivit de kritikerrosade böckerna Vasadöttrarna och Vasadrottningen. Nu återkommer hon med en fascinerade berättelse om våra svenska drottningar från Vasatiden till idag. Tegenborg Falkdalens tankeväckande skildring lyfter fram drottningrollens villkor. Hur skulle den ideala drottningen uppträda som maka, mor, husmor och som representativ och politisk partner vid kungens sida? Hur har rollen förändrats över tid? Och vad är det för arv som väntar Victoria den dag hon ärver tronen?

Karin Tegenborg Falkdalen är författare och idéhistoriker. År 2010 gav hon ut den kritikerrosade boken ”Vasadöttrarna” och 2015 ”Vasadrottningen: En biografi om Katarina Stenbock 1535-1621”. Nu är hon aktuell med en bok om svenska drottningar från Vassatiden fram till idag. Med stöd av Folkuniversitetet Väst

Plats: Teaterfoajén

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2019-10-08 19:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen: