Menu

Kaffe På Maten - Motståndskabaré

Borås

Kulturhuset
tisdag, 27 oktober 2020 kl:12:00

En kabaré om vad det innebär att vara humanist, och så mycket mer!

En kabaréföreställning som kretsar kring Poul Henningsens texter i excellent översättning av malmöpoeten Lasse Söderberg och dramaturgen Jan Mark.

År 1928 mötte Liva Weel Poul Henningsen på en fest. Mötet kom att få avgörande betydelse för hennes fortsatta karriär. Hon blir PH:s favoritsångerska och framför sedan under en lång följd av år hans texter på revyscenen. Liva Weel är en uttolkare som med såväl esprit som djupt allvar tar sig an PH:s humanistiska texter kring människolivet och kampen om frihet och demokrati. Rollen som Liva Weel, en av förra århundradets största och bästa kabarésångerskor i Norden, en dansk Edith Piaf, görs av Suzanna Santrac.

Poul Henningsen föds i Köpenhamn 1894, och hamnar redan som barn hos en snickarmästare i en by ute på landet, där han börjar göra egna leksaker. Han gör senare karriär som författare, arkitekt, formgivare och revyförfattare, och har dessutom den livslånga hobbyn att bygga drakar av olika slag. Han blir något av en 1900-talets, dansk Leonardo Da Vinci, tillika humanist och motståndsman. Poul Henningsen görs i föreställningen av Zeljko Santrac.

En ödesdiger natt i oktober 1943 korsar Poul Henningsen Öresund på flykt från nazisterna, på grund av sin politiskt kontroversiella ståndpunkt. Här tar Teater Theatrons kabaré sin början.

Vid pianot, som urtolkare av Kai Normann Andersen och Cole Porters melodier sågs ingen mindre än Jonatan Sersam, som dessutom komponerade ny musik till föreställningen.

Datum / Tid

tisdag, 27 oktober 2020 kl: 12:00

Plats

Borås, Kulturhuset

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

125kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad