Menu

Premiär - Nr 2462

Borås

Lilla Scenan
onsdag, 21 oktober 2020 kl:19:00

En föreställning om att varje siffra i statistiken är en människa.

”I rondrummet står sjuksköterskan på en stol och klistrar upp fjärilar på väggen. Rosa för de coronapatienter som fortfarande ligger inne, grå för de som flyttats till ett annat sjukhus, gula för de som är så stabila att de kunnat föras till en vårdavdelning och blå för de avlidna.”

Går det att på drygt en timme fånga upp det surrealistiska världsläge som vi alla befinner oss i just nu? Ett liv präglat av en världsomspännande pandemi, som ställt allt på ända. Föreställningen Nr 2462 är ett försök att göra detta. Ett försök att tränga igenom Folkhälsomyndighetens siffror för att berätta om människorna bakom statistiken. Om de som drabbats av den nya sjukdomen covid-19, och de som med risk för sin egen hälsa sliter dygnet runt för att vårda och trösta.

Utifrån den prisbelönta journalisten och författaren Åsa Erlandssons och fotografen Staffan Löwstedts uppmärksammade artikelserie "En månad på intensivenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster" i Svenska Dagbladet, samt egna erfarenheter av att ha vårdats på en intensivvårdsavdelning, väver Maria Havrell samman en monolog, kantad av mycket sång och levande musik.

Kanske kan vi, efter en stund tillsammans, känna gemenskap i att ha delat något som angår oss alla. Göra det obegripliga, lite mer begripligt. Och kanske känna oss lite varmare i våra hjärtan.

Citatet "I rondrummet..." är hämtat ur reportaget ”I en säng på IVA får han beskedet: frun är dödlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster” i journalisten Åsa Erlandssons reportageserie "En månad på intensivenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster". Reportaget publicerades i Svenska Dagbladet den 23 maj 2020

Datum / Tid

onsdag, 21 oktober 2020 kl: 19:00

Plats

Borås, Lilla Scenan

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

250kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad