Menu

Anders F Rönnblom + Support: Agusa

Borås

Proggklubben
onsdag, 9 maj 2018 kl:19:00

Kulturbolaget Bara Gört presenterar i mycket gott samarbete med Studiefrämjandet Sjuhärad en kväll med ny och äldre proggmusik från nu och då. Onsdagen den 9 maj (kvällen innan den röda dagen Kristi Hemmelfärdsdag) står ingen mindre än den Svenska folkrock/progg legenden Anders F Rönnblom på Proggklubbens scen på Pumphuset i Borås. Som support agerar det lika fenomenala bandet Agusa.


Anders F Rönblom Band


Med mer än 50 av rockpoesi i bagaget kommer nu äntligen Anders F Rönnblom till Borås den 9 maj. En karriär med två epoker. Under den ”1:a F-epoken” mellan åren 1965 och 1994 publicerades runt 250 stycken kompositioner fördelade på 17 LP- och CD-skivor, en EP och några singlar. Det resulterade i tre listframgångar – Jag Kysste Henne Våldsamt, Europa Brinner och den legendariska jullåten Det Är Inte Snön Som Faller.


70-talets vispop växlade för AFR in på både folkrock,
punk, reggae och synth innan 80-talet var slut – till och
med altcountry när 90-talet började. Kasten mellan
genrerna och intryck från olika stilar betydde att det
fanns en bred grund att bygga ny musik på när den
“2:a F-epoken” startade 2004, efter tio års vilopaus från
musik. En epok minst lika kreativ som den första och
kanske ännu bättre mottagen av musikrecensenterna.
Ca 160 nya kompositioner har hittills publicerats
fördelade på ett 10-tal skivor. De senaste produktionerna,
F-Trilogin, vinyl-LP:n Historien Ligger Framför Oss
och CD/DVD-boxen Freak Show har fått översvallande recensioner.


Support: Agusa


''Tillbaka i Borås, nu med fjärde albumet ”Agusa” på merchbordet och mer blomstrande än någonsin. Agusa har skapat sig ett namn inom den progressiva rock-scenen och fått stor respons från fans världen över.


Många har svårt att relatera Agusa till någonting annat, andra tycker att det låter som Kebnekajse och Pink Floyd, vissa tycker att dem hör skogen och vackra landskap, andra tycker att det låter som en plats någonstans bortom verkligheten. Agusa själva beskriver deras musik som en resa, ett äventyr. Med långa, ofta 20 minuter långa låtar, tillåts lyssnaren få drömma bort och släppa lös alla sina känslor.


Sedan starten 2013 har bandet spelat runtom Europa, över hela Sverige och Danmark. I April blir det spelningar i Italien, men innan dess får Sverige chansen att uppleva den nya repertoaren och ta del av den liveupplevelse som Agusa är.


Uppsättningen är: Tvärflöjt, orgel, trummor, gitarr, bas och percussion. Genre: instrumentell, psykedelisk progressiv folkrock"

Datum / Tid

onsdag, 9 maj 2018 kl: 19:00

Plats

Borås, Proggklubben

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

250

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad