Menu

Splendour

Borås

Regionteater Väst
torsdag, 6 april 2017 kl:19:00

OBS! Spelas på Regionteater Väst, Söderbrogatan 2

Det är mörkt, lampor blinkar, ur högtalarna strömmar musik, du börjar röra dig i takt till musiken. Musiken är techno. Du förvandlas till musiken!

Ungefär så kan föreställningen Splendour beskrivas - på ett dansgolv. Inspirationskällan är 90-tals albumet Archive by One av David Clarke, även kallad ”The Baron of techno”.

De sju dansarna rör sig, var och en på sitt eget sätt till musiken, men är trots det helt beroende av varandra, av kollektivet. Stina Nyberg fokuserar på kroppens förhållande till ljud och undersöker vad som sker med människor i relation till musik.

Koreografen, vem är hon? Stina är utbildad dansare på Balettakademien och har en masterexamen i koreografi från Dans- och Cirkushögskolan i Stockholm. Sedan dess har hon gjort flertalet verk som blivit uppmärksammade av publik, bransch och press. Hon har bland annat koreograferat för Cullbergbaletten samt det hyllade svenska bandet The Knife. Hennes arbete utgår alltid från en feministisk syn på kroppen: på dess sociala, biologiska och politiska konstruktion och förmåga att röra på sig. Stina Nyberg - ett namn att lägga på minnet.
Turnerar med Dansnät Sverige våren 2017

Koreografi: Stina Nyberg
Föreställningen är 50 minuter lång.


 

Lokal: Regionteater Väst

Datum / Tid

torsdag, 6 april 2017 kl: 19:00

Plats

Borås, Regionteater Väst

Karta (Google)

Typ

Dans

Kostnad

80 - 160

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad