Menu

När rocken kom till Sveg - Part 2

Borås

Sagateatern
söndag, 8 april 2018 kl:18:00

När rocken kom till Sveg – Part 2

När rocken kom till Sveg blev en monstersuccé. Förutom att den blev den längsta och mest sålda föreställningen som Riksteatern någonsin gjort blev det också en dokumentär av SVT som sågs av över 1 miljon människor.

Det har nu gått snart tre år sen Torgny ”Kingen” Karlsson var ute och turnerade i Sverige. Över 90(!) svenska städer och orter i hela Sverige besöktes innan man gick i mål november 2013. Sedan dess har förfrågningar i jämn ström inkommit både av människor som vill se föreställningen igen men också många som undrat om det blir en uppföljning.

Vad hände sen i den lilla orten Sveg mitt i Härjedalen? Hur påverkade den nya rockmusiken vår svenska landsbygd och hur påverkade den Kingen och hans vänner i den lilla byn?

Följ med på en fantastisk rock resa som tar dig med genom Kingen och hans kamraters barndom, deras visioner, drömmar och hur de kämpade både i med och motgång för att själva en dag stå på scen och spela rockmusik och bli heltidsmusiker.

Från Folkets Hus i Sveg till de stora scenerna i Sverige, skivkontrakt, medlem i legendariska The Boppers, flera filmroller, förband åt Jerry Lee Lewis och medverkan i flera av de stora tv programmen gjorde att många av de drömmar Kingen bar på slog in och förverkligades.

I denna föreställning tar Kingen och hans medmusikanter med publiken på en musikalisk resa genom 50 och 60-talets gyllene era och framför musik som haft stor betydelse för deras egna karriärer. Jerry Lee, Elvis, Chuck Berry, Fats Domino, Jimmie Hendrix, Elvis, Little Rickard och många fler legendariska artister kommer tolkas.

Möt den lilla mannen med den stora rösten och den gudabenådade boogiepianisten Torgny ”Kingen” Karlsson i uppföljningen av ”När rocken kom till Sveg” – Part 2

Längd: ca 2 timmar inkl paus.

Rullstolsplatser bokas på Borås Touristcenter, tel 033-35 70 90.

Datum / Tid

söndag, 8 april 2018 kl: 18:00

Plats

Borås, Sagateatern

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

425kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad