Menu

Katitzi

Borås

Stadsteatern Borås
onsdag, 2 december 2015 kl:18:00

Av Katarina Taikon i dramatisering av Johan Huldt.
En familjeföreställning från 7 år. ca 2.20 inkl paus.
Katitzi efter Katarina Taikons uppskattade böcker, baserad på hennes egen barndom och uppväxt som rom i Sverige under 1930- och 40-talet. På Borås Stadsteater blir föreställningen ett musikaliskt färgsprakande spektakel om Katitzis väg från barn till ungdom. En rolig och gripande berättelse om rebellisk längtan efter rättvisa och vad det egentligen betyder att vara människa.
På Borås Stadsteater blir Katitzi en föreställning om hur det kan vara att växa upp strax utanför samhället. Trots att berättelsen handlar om 40-talets Sverige talar den om fördomar på ett sätt som är den lika brännande aktuell nu som då. Katarina Taikons böcker om Katitzi gjorde att samhället tvingades att se med nya ögon på romernas situation i Sverige och gav romerna en egen röst – en hög och klar stämma som deklarerade alla människors lika värde:




Borås Stadsteater grundades för snart 50 år sedan. Vi är en del av Borås Stad och du hittar oss i Kulturhuset. Borås Stadsteater grundades 1964, då kulturnämnden i Borås tog över huvudansvaret för den dåvarande Borås Kretsteater (grundad 1954 av Lars-Gerhard Norberg). 1975 flyttade man in i det då nybyggda Kulturhuset. Innan detta hade man använt sig av Borås gamla teater, byggd 1873 och riven 1983.

Datum / Tid

onsdag, 2 december 2015 kl: 18:00

Plats

Borås, Stadsteatern Borås

Karta (Google)

Typ

Teater

Kostnad

80kr - 215kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad