kl: 21:00

Caroline af Ugglas

The Company, I SimonslandDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Caroline är känd som svensk multikonstnär, pop- och soulsångare samt körledare. NU: Bluesigare, skitigare, tyngre och djupare. På nya CDn ”Nåväl” är det maken Heinz Liljedahl som skriver texterna, Caroline som producent och östgöten Micke Fall, fd världmästaren på munspel. Musiken nått nya höjder och ny publik. Mindre poppigt, mera rootsigt, mer gitarrer och mycket mer tyngd. Ärligare, med amerikanska rötter i svensk bördig jord. Texterna om kärleksbekymmer är utbytta till vardagsfloskler i Liljedahlsk tappning som vardagspolitik! Musikerglädje och känsla av magi uppstår när musiker möts och verkligen gillar det de gör tillsammans.
Förband: Dirty Old Bastards

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2016-12-03 21:00


Plats/Lokal:

Adress:

Borås, Borås


Fler tillfällen:Caroline af Ugglas

Caroline af Ugglas, Vargsången på Spotify

Älskade barnsånger och sagor från Barnkammarboken - Vol. 3

Vargsången

Caroline af Ugglas, Snälla snälla på Spotify

Så gör jag det igen

Snälla snälla

Caroline af Ugglas, Vi blundar på Spotify

Så gör jag det igen

Vi blundar

Caroline Thérèse af Ugglas Liljedahl, född 7 april 1972 i Bromma, Stockholm, är en svensk konstnär, pop- och soulsångare samt körledare.. Hon har två barn tillsammans med Heinz Liljedahl. Caroline af Ugglas tillhör den friherrliga ätten af Ugglas.


Caroline af Ugglas är dotter till direktören Carl af Ugglas och logopeden och konsertsångerskan Yvonne af Ugglas, född Franke. Hon växte upp i Bromma i västra Stockholm och flyttade senare med föräldrarna till Djursholm. Hon gick humanistisk linje vid Danderyds gymnasium tillsammans med bland annat Sunil Munshi. Numera bor hon i Kungsängen. Hon studerade vid Calle Flygare Teaterskola och har arbetat som taltränare och sånglärare.


Det första albumet av af Ugglas fick namn efter en av hennes hundar, Ida Blue. Det andra albumet, Mrs. Boring, skrev hon tillsammans med maken, producenten Heinz Liljedahl. Hon har även levt tillsammans med mediakonsulten Henrik Kumlin. Tillsammans med medlemmarna i The Nomads bildade hon senare gruppen Twiggs. På Stefan Sundströms album Fabler från Bällingebro medverkade hon tillsammans med maken som körledare för 638 sångare.


Den 24 februari 2007 tävlade hon i deltävling 4 i Melodifestivalen 2007 som sändes från Gävle. Låten hon sjöng var Tror på dig som slutade på sjätte plats, utslagen. Den 7 februari 2009 tävlade hon i deltävling 1 i Melodifestivalen 2009 som sändes från Göteborg med låten Snälla, snälla. Låten gick inte direkt vidare utan föll i duellen mot Emilia; däremot gick hon vidare till andra chansen den 7 mars där låten var en av de två som gick vidare till finalen. I finalen slutade låten på en andraplats efter vinnaren Malena Ernman. Den 16 februari 2013 tävlade hon i deltävling 3 i Melodifestivalen 2013 som sändes från Skellefteå. Låten hette Hon har inte och var en av favoriterna. Hon kom till andra chansen den 2 mars och slutade sexa, fjortonde plats i hela tävlingen.


Caroline af Ugglas deltog i programserien Så ska det låta den 19 januari 2007, 24 april 2009 och den 29 april 2011. Hon har även tillägnats ett avsnitt av Copycat Singers som sändes 2012. Den 5 juli 2000 talade af Ugglas i Sveriges Radios program Sommar i P1. I par med Göran Hägg vann hon 2006-2007 års säsong av den populära TV-tävlingen På spåret. Säsongen därpå åkte Göran Hägg och Caroline af Ugglas ut i gruppspelet med en sista plats i gruppen. Hon är även upphovsmakare till amerikanska Clash of the Choirs vars koncept försvenskades 2008 i Körslaget. af Ugglas har skrivit en svensk version av en John Lennon-låt med titeln "Vi blundar".
Ge oss och andra en recension om du va där!


Urval ur aktuella nyheter

Bild på Pontus & Amerikanerna Gör Comeback Med Ny Singel Och Turné!
PRESS
19 apr
kl: 10:40

Pontus & Amerikanerna Gör Comeback Med Ny Singel Och Turné!

Popgruppen Pontus & Amerikanerna återförenas. Under våren - precis 30 år efter skivdebuten 1989 - släpper bandet 10 maj nya singeln "Folk som oss". Och i sommar åker gruppen på turné med premiär 6 juli på Djurönäsets festival. Med låtar som "Min bror och jag", "Godmorgon Columbus" och "Elvis och Astronauter" vann Pontus & Amerikanerna under 1990-talet stor publik runt om i...

Bild på Joe & The Anchor Släpper Ep:n Antidote
PRESS
19 apr
kl: 09:00

Joe & The Anchor Släpper Ep:n Antidote

Efter tre lyckade singelsläpp är Joe & The Anchor EP ANTIDOTE här. Med ett polerat sound, personliga texter och medryckande melodier är ANTIDOTE Malmöbandets mest ambitiösa släpp hittills. Lyssna: https://JoeTheAnchor.lnk.to/Antidote Med sju fullängdslåtar är ANTIDOTE en inblick i bandmedlemmarnas personliga erfarenheter av motgångar och hjärtekross, men även den hoppfullhet...

Bild på Kygo Och Rita Ora Släpper Singeln
PRESS
19 apr
kl: 09:00

Kygo Och Rita Ora Släpper Singeln "carry On" Från Kommande Filmen "pokèmon Detective Pikachu"

Den världsaktuella producenten, låtskrivaren och DJn, Kyrre Gørvell-Dahll - aka Kygo och artisten Rita Ora, släpper idag en helt ny singel och video; "Carry On". En singel som också är ledmotivet och den enda låt som släpps från den kommande storfilmen, "Pokémon Detective Pikachu", där även Rita Ora spelar rollen som doktor Ann Laurent. "Carry On" följer upp singeln "Think About...

Hitta oss på Facebook