Menu

Big Creek Slim (DK) / Crazy Hambones (D)

Borås

The Company, I Simonsland
lördag, 7 oktober 2017 kl:18:00

Big Creek Slim feat. Peter Nande


Big Creek Slim, alias Marc Koldkjaer Rune, korades till Årets bluesartist i Danmark 2015. Året därpå kom CDn ”Keep my belly full”, årets bluesskiva i Danmark. Han bor i Brasilien, har turnerat och spelat in skivor på båda sidor av Atlanten. Han har spelat med bland andra legendariska bluespianisten Henry Gray, (Howlin’ Wolfs band), och Wolf är en av Marcs stora förebilder. Han har även influerats av Muddy Waters, Robert Johnson, Elmore James m fl. Den virtuosa munspelaren och multimusikern Peter Nande har Cookin’-publiken träffat på flera gånger.


Big Creek Slim - sång/gitarr, Peter Nande - munspel, Paul Jr. - bas och Jens Kristian Dam - trummor.


Crazy Hambones


Hambone är en gammal barnlek där man eldar upp varandra genom ett rytmiskt lårklappande som driver sjungande barn till högre och högre vokala höjder. Det beskriver också en mentalitet som bluesmusiker bör sträva efter även i dagens moderna tider.
Crazy Hambones avskalade sättning med munspel,gitarr och
trummor innebär att den koncentrerar sig på de musikaliska väsentligheterna, inspirerat av legender som Muddy Walters, Walter
Horton, Little Walter och Sonny Terry. Deras kemi och energi på scenen har bara ett syfte, publiken skall njuta och ha det riktigt trevligt. Vi får höra:


Henry Heggen på munspel, Brian Barnett på gitarr, Micha Maass på slagverk (utsedd till Tysklands bästa bluestrummis 2017).

Datum / Tid

lördag, 7 oktober 2017 kl: 18:00

Plats

Borås, The Company, I Simonsland

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

50kr - 200

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad