Menu

Den Alternativa Julfesten Stefan Sundström

Borås

Klubb Undergrunden
lördag, 18 december 2021 kl:19:00

Klubb Undergrunden och Gatutidningen Faktum presenterar stolt ''Den Alternativa Julfesten 2021'' den 18/12. En kväll och en fest som sätter tonen och fokus på fattigdom och hemlöshet i en tid då gemenskap behövs som mest för alla.


''Den Alternativa Julfesten'' på klubb Undergrunden på Pumphuset i Borås är en återkommande klubbkväll till förmån för Gatutidningen Faktum och dess försäljare.


Även i år kommer vi att samla in pengar till Faktums försäljarfond främst genom att sälja en Faktum biljett för 400:- där 100:- går direkt till Faktums Försäljarfond och därigenom förbättrar möjligheterna för faktums försäljare att hitta ett större sammanhang och en tydliga plats i vårt gemensamma samhälle. Pengarna kommer att oavkortat gå till att förse försäljarna med de verktyg de behöver för att kunna utföra det viktiga arbete dom gör både för sig själva men även för oss som inte är hemlösa eller står bredvid eller helt utanför samhället som vi känner det.


På ''Den Alternativa Julfesten'' den 18/12 kommer Stefan Sundström & Den sista Jäntan att spela och som support kommer Borås egen Jonas Mortensen att agera.


I april släppte Stefan Sundström sitt hyllade album ”Östan Västan Om Stress Och Press” och på Grammis 2021 fick han ta emot pris för ”Årets Hållbara Artist”.


''Den här plattan är ett försök att ta tillbaka punken från Donald Trump. När jag var ung gjorde vi trevlig punk. Inte som nu, en punk som pekar ner på folk och kallar dom folkets fiende”


Rakt på sak, gör något istället för att sitta still. Det är Stefan Sundström, som sedan 80-talet har hållit liv i den svenska vistraditionen. Fler gånger prisad för sin gärning nu senast som ”Årets Hållbara Artist” på Grammis galan 2021.


Albumet ”Östan Västan Om Stress Och Press” slog ner i ett nyvaket Sverige och Stefan Sundström var tillbaka i punken. Han kallar det för skivan med de glada låtarna. Kritikerna gillade vad de hörde, GAFFA delade ut toppbetyget fem stjärnor med orden ”Protestsånger mot den rådande normen… Farstas Mick Jagger, han är skränig, kaxig och agiterande rakt igenom”.


Stefan Sundstöm har en välgrundad plats i den svenska vistraditionen. Med vardagsrealistiska, underfundiga texter har Stefan kommenterat både samhället och den lilla människan. Alltid med hjärtat på rätta stället. Stefan är mångfaldigt prisbelönad vispopartist sedan 30 år. Hans stora intressen förutom musik och skrivande är odling, husbehovsfiske och framställning av livsmedel. Och snus. Genom hans visor och texter har vi fått möta figurerna Jan Banan, Gubben Grå och Sabina. Men vi har också fått möta oss själva och med glimten i ögat sett hur livet ibland tar sina språng.


Väl mött på ''Den Alternativa Julfesten 2021 på Pumphuset den 16e December.
// Ulf & Anne
Kulturbolaget Bara Gört i mycket gott samarbete med Gatutidningen Faktum, ABF Sjuhärad, Pumphuset, KulturUngdom, Kulturrådet och Svensk Live.

Datum / Tid

lördag, 18 december 2021 kl: 19:00

Plats

Borås, Klubb Undergrunden

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

300kr - 400

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad