Bäddat För Romantik Med Anders Kilström

Folkets Hus Rute - LärbroDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Ett musikaliskt möte där den enastående pianisten Anders Kilström och Gotlands blåsarkvintett huvudsakligen tar sig an repertoar från den romantiska epoken.
En av romantikens tungviktare är tonsättaren Josef Rheinberger, född i lilleputtlandet Liechtenstein. Ett musikaliskt stickspår leder även till den franske kompositören Francis Poulenc. Dessutom firas Stanislaw Moniuszko som fyller jämnt två hundra i år och som anses som polsk nationaltonsättare.
För den minnesgoda älskaren av kammarmusik är mötet mellan Kilström och Blåsarkvintetten ett glatt återseende. Redan 1995 gjorde de en uppskattad turné och sedan dess har planerna varit att återses i konsertformat.
Senaste decenniet har Anders Kilström etablerat sig även utanför landets gränser. I dag är han internationellt verksam med världen som sitt arbetsfält både som solist och ackompanjatör. Bland annat har han spelat med storheter som Barbara Hendricks och Bryn Terfel.
Medverkande:
Anders Kilström & Gotlands Blåsarkvintett

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2019-09-20 19:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen: