Många evenemang som listas här har med tanke på rådande läge ställts in!
Kontrollera alltid med arrangör om hur det ser ut med ditt evenemang!

Spelschema och historik för Anna Blomberg

Anna BlombergAnna Blomberg

Anna Blomberg, Jag misstänker att det är min låt på Spotify

Sura Häx- Hits med Häxan Surtant-elakast i stan

Jag misstänker att det är min låt

Anna Kristina Cecilia Blomberg, född 20 maj 1972 i Johannebergs församling, Göteborg, är en svensk skådespelare och komiker. Hon har synts både i radio, TV och på teaterscenen och slog igenom via TV-serien Kvarteret Skatan. 2009 deltog hon i SVT:s julkalender.


Anna Blomberg är dotter till professor Jonas Blomberg och journalisten och författaren Barbro Blomberg. Hon växte upp i Billdal och i Lomma. Åren 1993–1994 gick Blomberg teaterlinjen på Fridhems folkhögskola i Svalöv. Dessförinnan har hon bland annat framfört entimmesmonologen Okända svenskar på Teater Scenario i Stockholm.


Hon slog igenom för en bredare publik i TV-serien Kvarteret Skatan, där hon bland annat spelade Kristina (tillsammans med Ulf (David Batra), Kåta Gun och Carita i husvagnen. Blomberg deltog i säsongerna 2003, 2004, 2006. På grund av föräldraledighet har hon i senare säsonger ersatts av Josephine Bornebusch och Klara Zimmergren.


Våren 2006 spelade hon föreställningen Kärringfeber på Mosebacke Etablissement, och senare samma år gjorde hon Angela Lindström i Hipphippgängets TV-serie Itzhaks julevangelium. Blomberg har även medverkat i Lilla vi (tar stor plats) och i P3:s Morgonpasset.


Hösten 2005 och vintern 2006 spelade Blomberg med i familjeföreställningen Från A till Ö på Maximteatern i Stockholm, och under våren 2007 medverkade hon i Kvarteret Skatans krogshow på Rival. Hon har även gjort rollen Marina i komediserien Hjälp! som visades på TV 4. Hon deltog även i säsong 3 av serien, men då som psykologen Jeanettes receptionist Birgitta Bollerud, som lider av neurotiska tvångssyndrom. Det är en roll som också varit med i Morgonsoffan.


Under 2009 var hon med i årets julkalender Superhjältejul, där hon spelade en av trillingarna Tinnitus. Året därpå gjorde hon den hesa kanslichefen Gunvor Halldén i tv-serien Starke man. Hon har även medverkat i TV-serien Häxan Surtant. Den 20 juli 2013 var hon sommarvärd i Sveriges Radios P1-program Sommar i P1.


Hon har gjort imitationer av bland annat Hollywoodfruarna, Lill-Babs och Jimmie Åkesson i SVT:s talkshow Robins. Vissa av dessa inslag kan ses på Youtube och imitationen av Hollywoodfruarna Maria Montazami och Anna Anka har visats nästan en halv miljon gånger.Datum
Event
Stad
Plats

Tv-Inspelning Av Stallets Nya Humorserie Med Anna Blomberg
Stockholm
Teater Studio Lederman
Anna Blombergs Värld - En Humorföreställning
Kungsbacka
Kungsbacka Teater