Spelschema och historik för Anna Blomberg

Anna BlombergAnna Blomberg

Anna Blomberg, Jag misstänker att det är min låt på Spotify

Sura Häx- Hits med Häxan Surtant-elakast i stan

Jag misstänker att det är min låt

Anna Kristina Cecilia Blomberg, född 20 maj 1972 i Johannebergs församling, Göteborg, är en svensk skådespelare och komiker. Hon har synts både i radio, TV och på teaterscenen och slog igenom via TV-serien Kvarteret Skatan. 2009 deltog hon i SVT:s julkalender.


Anna Blomberg är dotter till professor Jonas Blomberg och journalisten och författaren Barbro Blomberg. Hon växte upp i Billdal och i Lomma. Åren 1993–1994 gick Blomberg teaterlinjen på Fridhems folkhögskola i Svalöv. Dessförinnan har hon bland annat framfört entimmesmonologen Okända svenskar på Teater Scenario i Stockholm.


Hon slog igenom för en bredare publik i TV-serien Kvarteret Skatan, där hon bland annat spelade Kristina (tillsammans med Ulf (David Batra), Kåta Gun och Carita i husvagnen. Blomberg deltog i säsongerna 2003, 2004, 2006. På grund av föräldraledighet har hon i senare säsonger ersatts av Josephine Bornebusch och Klara Zimmergren.


Våren 2006 spelade hon föreställningen Kärringfeber på Mosebacke Etablissement, och senare samma år gjorde hon Angela Lindström i Hipphippgängets TV-serie Itzhaks julevangelium. Blomberg har även medverkat i Lilla vi (tar stor plats) och i P3:s Morgonpasset.


Hösten 2005 och vintern 2006 spelade Blomberg med i familjeföreställningen Från A till Ö på Maximteatern i Stockholm, och under våren 2007 medverkade hon i Kvarteret Skatans krogshow på Rival. Hon har även gjort rollen Marina i komediserien Hjälp! som visades på TV 4. Hon deltog även i säsong 3 av serien, men då som psykologen Jeanettes receptionist Birgitta Bollerud, som lider av neurotiska tvångssyndrom. Det är en roll som också varit med i Morgonsoffan.


Under 2009 var hon med i årets julkalender Superhjältejul, där hon spelade en av trillingarna Tinnitus. Året därpå gjorde hon den hesa kanslichefen Gunvor Halldén i tv-serien Starke man. Hon har även medverkat i TV-serien Häxan Surtant. Den 20 juli 2013 var hon sommarvärd i Sveriges Radios P1-program Sommar i P1.


Hon har gjort imitationer av bland annat Hollywoodfruarna, Lill-Babs och Jimmie Åkesson i SVT:s talkshow Robins. Vissa av dessa inslag kan ses på Youtube och imitationen av Hollywoodfruarna Maria Montazami och Anna Anka har visats nästan en halv miljon gånger.Datum
Event
Stad
Plats

Tv-Inspelning Av Stallets Nya Humorserie Med Anna Blomberg
Stockholm
Teater Studio Lederman
Anna Blombergs Värld - En Humorföreställning
Kungsbacka
Kungsbacka Teater