Spelschema och historik för Atari Teenage Riot

Atari Teenage RiotAtari Teenage Riot

Atari Teenage Riot, Speed på Spotify

Delete Yourself

Speed

Atari Teenage Riot, Collapse of History - Christine Remix på Spotify

Collapse of History Remixes

Collapse of History - Christine Remix

Atari Teenage Riot, Revolution Action på Spotify

60 Second Wipe Out

Revolution Action

Atari Teenage Riot (förkortat ATR) var ett tyskt digital hardcore-band som bildades i Berlin 1992. Denna högst politiska grupp blandade starka budskap från anarkism, antifascism och antinazism med punk-texter och den nya techno-trenden digital hardcore som bandmedlemmen Alec Empire till och med använde som namn för sitt skivbolag: Digital Hardcore Recordings. Bandet upplöstes under 2000. Under 2010 återförenades gruppen för ett par konserter, och under 2011 släpptes albumet Is This Hyperreal.


Gruppen bildades som ett svar och en motreaktion på den nynazism som influerade den tyska techno-scenen. ATR bestod av Alec Empire, Hanin Elias och MC Carl Crack. Deras tidiga album var alla kontroversiella, ett av dem innehöll bland annat låten "Hetzjagd Auf Nazis" (ungefär "Hetsjakt på Nazisterna").


Bandets livespelningar på den tiden hade ofta inslag av våld. En utomhuskonsert i Berlin den 1 maj 1999 slutade med att alla i bandet arresterades för uppvigling. Publiken hade efter konserten samlats för en demonstration mot NATO, vilken hade slutat i upplopp mot polisen. Åtalet mot bandet lades senare ner.


Den andra halvan av bandet fortsatte att arbeta ihop. Endo hjälpte Empire med hans solokarriär och var också en del av hans band. DHR släppte samlingsskivan Atari Teenage Riot: 1992-2000 den 3 juli 2006.Datum
Event
Stad
Plats

Atari Teenage Riot
Göteborg
Sticky Fingers
Atari Teenage Riot
Göteborg
Sticky Fingers
Atari Teenage Riot (De)
Malmö
Moriska Paviljongen