Spelschema och historik för Bad Religion

Bad ReligionBad Religion

Bad Religion, 21st Century på Spotify

Against The Grain

21st Century

Bad Religion, Fuck You på Spotify

True North

Fuck You

Bad Religion, You på Spotify

No Control

You

Bad Religion är ett amerikanskt punkrockband som startade 1979 i Los Angeles. Debutalbumet Bad Religion EP gavs ut 1981.


Bad Religions musik behandlar både personliga och samhälleliga frågor, och den är känd för att innehålla mycket samhällskritik. Bland de mest förekommande områdena finns kritik mot dogmatiskt tänkande och organiserad religion. Texterna är ofta influerade av punkens DIY-ideal om friheten i att tänka själv och att inte låta omvärldens tyckande och regler stå i vägen. Greg Graffin och Brett Gurewitz har skrivit den övervägande delen av gruppens låttexter. Bad Religions texter innehåller ofta en komplex vokabulär - vilket lett till kritik för svårförståelighet samtidigt som det lett till hyllningar för exaktheten och intelligensen i språkbruket.


Bad Religions logotyp, en "crossbuster", är en välkänd symbol som ofta återfinns på kläder. Enligt sångaren och låtskrivaren Greg Graffin är den snarare en metafor som beskriver bandets ogillande av organiserad tro och organiserat tänkande, än en symbol mot kristen tro.Datum
Event
Stad
Plats

Bad Religion
Malmö
Kulturbolaget